r
Nosalty Logó

Szőlő-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Szőlő-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 1095 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4375 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 300 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1095 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    228.9 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1854.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 4375 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük. 13 dkg porcukrot lassan hozzákeverünk, és kemény habbá verjük az egészet.
  2. A maradék 10 dkg porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
  3. A tojásfehérjés hab egyharmadát a tojássárgás masszához keverjük, és lyukas közepű fakanállal óvatosan összedolgozzuk.
  4. A maradék kétharmadot, és a lisztet több részletben keverjük a masszába, mégpedig úgy, hogy egy kis massza tetejére szitálunk egy kis lisztet. A végén beleöntjük a rumot.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd szépen kirakjuk a szőlőszemekkel.
  6. Előmelegített sütőbe dugjuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)
  7. Ha elkészült, kiemeljük a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt, és rácson hagyjuk kihűlni, hogy ne szalonnásodjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 171
  • Össznézettség: 21909
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a fajta sütit egyensúlyszeletnek hívják, mert mindenből (liszt, zsiradék, cukor) ugyanannyi van benne. Lenne, de a cukorból kispóroltam két dekát, mert nekem így kellően édes. Általában amúgy szilvával készítik, - legalábbis én leggyakrabban olyanba futok bele - de ma csak éretlen vagy már nagyon plötyös szilvát kaptam volna a piacon, úgyhogy szép fekete szőlős verzió lett belőle. Temészetesen bármilyen más gyülölccsel elkészíthető. A receptet egy ezer éves Nők Lapja Konyhában találtam, Lajos Mari tolmáscsolásában.

Hozzászólások

P.

Ma kipróbálom szilvával, úgyis most lekvározok. :-)

P.

Gyors volt, finom volt, mind megették a vendégek. :-) Én még belekombináltam kicsit Petra rozmaring ötletét, csúcs. Kösziii! Eszter

Dacota

Köszi!!! Úgy örülök, hogy ízlett! Mi ez a rozmaringos ötlet? Minden ilyen érdekel :) Puszillak!

P.

Szió! Petrának volt egy szuper rozmaringos szilvás sütije. http://www.nosalty.hu/rozmaringos-szilvas_suti_recept_1020 Aztán innen jött az ötlet, épp most f?ztem lekvárt is vele. Isteni! Épp csak annyit kell tenni, hogy épp csak. :-) És nagyon fnom a szilvával. Sok puszi!

banyasevi

Minden fajta gyümölcsöt lehet használni(én leggyakrabban meggyet használok)csak az a lényeg hogy a "rakomány"tehát a gyümölcs ugyanannyi legyen mint a hozzávalók összesen!!!-liszt,cukor,vaj

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.