r
Nosalty Logó

Meggyes-pudingos sütemény székely módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Incsifincsi
Meggyes-pudingos sütemény székely módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Krém

Összekészítés

Összesen 1248 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Krém

Összekészítés

Összesen 4985 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Töltelék

Tészta

Krém

Összekészítés

Összesen 178 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.1 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1248 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7262.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    2537 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    964.3 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1908 micro
Összesen 4985 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Krém

Összekészítés

Elkészítés

Töltelék

  1. A meggyet kimagozzuk. Megcukrozzuk. És ráöntjük a citrom levét.
  2. Állni hagyjuk körülbelül 20 percet.

Tészta

  1. A tojásokat külön edénybe szétválasztjuk.
  2. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral (ha porcukorrá őröljük, hamarabb elolvad), addig kavarjuk, míg megvilágosodik a színe.
  3. Ezután apránként hozzáadagoljuk a lisztet, tejet is öntünk hozzá, hogy megfelelő legyen az állaga (ne legyen híg, mert a tojáshab is hígítani fogja).
  4. Ha megvagyunk, a sütőport is hozzákeverjük.
  5. Ezután felverjük a tojásfehérjét, és egynegyed részét hozzákavarjuk a tésztához (hogy meglágyítsa), majd a maradék háromnegyed részt is óvatosan hozzákavarjuk.
  6. A tésztamasszát beleöntjük a tepsibe, és rárakjuk a meggyet is.
  7. Mehet a sütőbe!

Krém

  1. A pudingport hideg tejjel (körülbelül 2 dl) csomómentesre kavarjuk, és hozzáadjuk a cukrot és egy darab tojássárgáját.
  2. Eközben odarakjuk főni a tejet (a maradék 8 dl-t).
  3. Ha megfőtt, levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a pudingot.
  4. Lassú lángon tovább főzzük, állandó kavargatás mellett.
  5. Ha megfőtt, megvárjuk, míg kihűl.

Összekészítés

  1. Ha megsült a tészta, megvárjuk, míg kihűl.
  2. Majd kettévágjuk, és lelocsoljuk a rumaromával (rumeszenc).
  3. Az egyik lapot megkenjük a pudingkrémmel, majd a másikat rátesszük.
  4. A tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5137
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-pudingos sütemény székely módra
Incsifincsi 31 recept

Ezt a receptet még dédnagymamámtól tanultam meg, a neve: egyensúlysütemény. Sokkal jobban szeretjük, mint a piskótát, és az elkészítése is jóval egyszerűbb. A tésztája jó, ha bármilyen krémes vagy gyümölcsös édességet szeretnénk, még tortának is tökéletes. 

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Krém

Összekészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.