r
Nosalty Logó

Barackos rizskoch tojásmentesen

SD konyhája
Barackos rizskoch tojásmentesen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

690
Kalória
18.7g
Fehérje
122g
Szénhidrát
8.8g
Zsír
48.1g
Víz
-
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
38.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 690 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4959.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    2879 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    731.7 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1180 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 4141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. Tejberizst készítünk az 500 g rizsből az 1,5 liter tejből, és az ízlés szerinti cukorból. Figyeljünk rá, hogy mindig dupla adag tejet használjunk a rizshez, adagtól függően.
  2. Kivajazott tepsibe öntjük a tejberizs felét, majd a közepébe rakunk ízlés szerinti barackbefőttet (elhagyható), majd ráöntjük a rizs másik felét.
  3. A tetejét megszórjuk kicsi búzadarával, és előmelegített sütőben 200 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg sül, elkészítjük a pudingot (én most vaníliapudingot használtam).
  5. 1-2 dl tejben elkeverjük a pudingport, és megint csak az ízlés szerinti cukrot (kb 3-6 kanálnyit).
  6. Felforraljuk a maradék tejet, majd folyamatos keverés közben beleöntjük, és krémes állagúra főzzük.
  7. Ha kész a rizskoch, egyszerűen meglocsoljuk a pudinggal, és tálalhatjuk is.
  8. Nagyon finom, és akár másodiknak is megfelel, vagy csak desszertnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Imádom ezt a desszertfélét, kiskoromban nagyon sokat ettem, szinte mindennap meg tudtam volna enni. Vigyázni kell vele, nehogy túlsüssük, mert akkor kiszárad. Egyszerű, de nagyszerű :)

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek