Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos hús

Barackos hús
Barackos hús
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a húst különféle gyümölcsökkel, de sokszor kerül rá valami más is, ami nem lenne odavaló, például a sajt. Nem mindig kell az oda, így addig addig kísérleteztem, amíg megtaláltam, mi kerüljön a helyére. Hát a fahéj :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kicsiknek, nagyoknak, kevés idővel rendelkezőknek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk, és mindkét oldalát sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
  2. Egy serpenyőben a margarint felolvasztjuk, és félig kisütjük a hússzeleteket, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük őket.
  3. Minden egyes húsra ráhelyezünk egy fél barackot, és a konzerv levének felét hozzáöntjük.
  4. A barackok tetejét kevés fahéjjal megszórjuk, és előmelegített sütőben helyezzük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 037
elküldve: 5
receptkönyvben: 152
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Aranylekvar

Mióta szakács: 2014.10.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fahéjas-barackos hús, barackos sertéskaraj, csőben sült őszibarackos karaj

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Fri, 2016-06-10 21:03

De furcsa, én is szoktam ilyet csinálni! Igaz, én nem szoktam őket összesütni, hanem miután megpirult a husi, fedő alatt együtt párolom őket kicsit, előtte meglocsolom a konzerv levével, illetve gyömbérrel is meg szoktam szórni.

b-n
b-n Fri, 2015-06-19 09:24

Nekünk ez így kicsit száraz lett, de sebaj, a maradék gyümölcsből mártást készítettem hozzá. Érdekes a fahéjas megoldás, bár nem igazán érződött. Azért finom volt, fogom még készíteni!

Aranylekvar
Aranylekvar / Aranylekvar Fri, 2015-06-19 10:56

Kedves b-n!
Elképzelhető, hogy a hús kicsit túl lett sütve, vagy a baracklé volt kevés alatt. Elképzelésem sincs mi lehet még a baj, nekem eddig soha nem volt száraz a husi. A fahéjból meg ízlés szerint szórj még nyugodtan a tetejére ha kevés volt. :) A mártás meg nagyon jó ötlet. :)

971
sertés rövidkaraj 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
margarin 25 dkg
őszibarack konzerv 600 g
fahéj 0 ízlés szerint