Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás baracklekvár

Levendulás baracklekvár
Levendulás baracklekvár
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban elkészített levendulás lekvár: a levendulás sárgabaracklekvár.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott barackokat tegyük részletekben forrásban lévő vízbe. Amikor hólyagosodik, szűrőkanállal szedjük ki, és ha kissé meghűltek, szedjük ki a magokat, és rakjuk passzírozó gépbe. Tegyünk egy mély tálat alája, majd tekerjük át folyamatosan a gyümölcsöt.
  2. A héjától így megszabadulunk és gyönyörű aranysárgaszínű lekvárt kapunk. Lábasba öntjük, ha végeztünk vele, majd hozzákeverjük a befőzőcukrot és a citromlevet. Keverjük össze, és hagyjuk 1 napig állni.
  3. Tegyük fel főzni lassú lángon. Adjuk hozzá a levendulavirágokat, amit az ágáról leszedünk és vaníliát, majd párszor kevergetve főzzük 20 percig.
  4. Forrón öntsük fertőtlenített üvegekbe, és szorosan zárjuk le csavaros tetővel. Nem kell dunsztolni, hagyjuk elől, míg kihűl, majd tegyük a kamrába hűvös helyre.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 392
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: dr. Oetker sárgabarack receptverseny
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sárgabaracklekvár levendulával

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2015-07-05 10:16

Kedves Zsuzsa! A hozzászólásod után benéztem az oldaladra, majd onnan a blogodra. Nagyon örülök, hogy rátaláltam, csak gratulálni tudok. Gyakran fogok ott nézelődni.
Üdvözlettel: Piroska

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2015-07-05 16:22

Köszönöm kedves Piroska!Nagyon örülök,ha benézel hozzám,bár most nagyon lefoglalnak az unokák,és fürdeni járunk.Kevés időm marad,de igyekszem behozni.Közben nyaralgatni is megyünk.Puszi,és további szép napokat!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2015-06-27 12:18

Kedves Zsuzsamama,
írtam a szakácsoldaladra, lécci pillants rá:) Köszi, Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2015-06-27 14:02

Szia:)
pedig ott van a szakácsoldaladon. Megnéztem, de bemásolom ide a kérdésemet, remélem nem baj, hogy nincs összefüggésben a lekvárral.

Kedves Zsuzsamama,

kerestem oreo kekszet. A mindmegette oldalán találtam ugyanezen a néven, remélem Te vagy a gazdája:) Itt nem találom a receptjeid között. Ha a tied, kérdezősködnék. Köszönöm! Gabi
.

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2015-06-27 15:29

Megnéztem a blogodat. Jó receptek vannak ott is. Tegnap mikor oreot keresgéltem a neten, a Tied tűnt a legszimpatikusabbnak. Miután a blogodon most végig olvastam a receptet, megvilágosodtam:) Abban segíts már csak lécci, hogy a 160 fok alsó-felső sütés vagy légkeverés. Nem használok vajat mert szerintem veszett drága, helyette utóíz mentes Liga margarint használok 1000 éve a "vajas" típusú sütikbe. Ehhez is jó lesz szerinted, vagy áldozzak a vajra? Ja igen, még annyi a kb. 35 db. a kész, egész kekszekre vonatkozik? Köszi:) Gabi

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sat, 2015-06-27 22:20

Kedves Gabys! 35 db a kész kekszre vonatkozik.A vaj nem olyan drága,ha Rama vajat használsz,és annak a zsírtartalma magasabb,mint a margariné.Ugyanis abban több a víz.nem készül belőle jó krém.Viszont a tésztába megfelel.A 160 fok a légkeverésesre vonatkozik,mert legtöbbször azt használom,ugyanis gyorsabban elkészül minden,mint csak az alsó-felsőn,csak figyelni kell, vagy beállítani az időt rajta.

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2015-06-28 21:56

Kedves Zsuzsa,
nagyon szépen köszönöm a sok segítséget! Hamarosan megsütöm, utána jelentkezem. És mert nekem is tetszik a lekvár recepted, természetes, hogy szavazok rá:) Gabi

alpok09
alpok09 Fri, 2015-06-26 09:31

Nagyon jól hangzik, de a levendula most virágzik, a s.barack pedig talán 1 hónap múlva fog beérni. Lehet bele tenni szárított levendulát is???

709
sárgabarack 2 kg
levendula 6 db
befőzőcukor 50 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromlé 1 citromból nyert