adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
65
Kalória
3.4g
Fehérje
8.9g
Szénhidrát
2.5g
Zsír
69.8g
Víz
-
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
83g kelbimbó32 kcal
-
7g balzsamecet6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g szezámmag27 kcal
Összesen
65
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
250g kelbimbó97 kcal
-
20g balzsamecet18 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
Összesen
195
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
88g kelbimbó34 kcal
-
7g balzsamecet6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.9g szezámmag28 kcal
Összesen
68
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1193 micro
Összesen
65
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 209.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 191 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 398 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1013 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3578 micro
Összesen
195
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1260 micro
Összesen
68
kcal
Elkészítés
A salátához
- A kelbimbót megmossuk, megtöröljük és mindegyik szemet félbe vágjuk.
- Egy serpenyőt szárazon felhevítünk. Ha elég forró, beledobjuk a kelbimbót. Egyelőre semmit nem adunk hozzá, hanem hagyjuk pirulni.
- Ha minden szem kelbimbó alaposan lepirult (sötét- és aranybarna foltok vannak rajta mindenhol), öntsünk egy kevés olajat a serpenyőbe, és pirítsuk a zöldséget 1-2 percig.
- Sózzuk és borsozzuk a kelbimbót, majd öntsük nyakon a balzsamecettel. Alaposan rázzuk vagy keverjük össze a serpenyő tartalmát, hogy mindent bevonjon a szósz. Sisteregni fog, ez jó jel, azt jelenti, hogy alaposan pirul a zöldségünk.
- Hagyjuk teljesen elpárologni az ecetet, majd kóstoljuk meg a kelbimbót, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha kell még. Végül szórjuk rá a szezámmagot, és forgassuk össze az egészet. A salátát tálaljuk melegen, úgy a legfinomabb.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 5 p
Ne ijedjünk meg az "égetett" jelzőtől, a kelbimbónak (és a legtöbb káposztafélének) nagyon jól áll, ha kissé odakapatjuk. Ez ebben a meleg salátában is így van, ami pár perc alatt elkészül, mégis lenyűgözően elegáns.