r
Nosalty Logó

Balatoni lángos fokhagymaszósszal

helena26
Balatoni lángos fokhagymaszósszal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1165
Kalória
27.1g
Fehérje
194.8g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
165.3g
Víz
-
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    779.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    661.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 4662 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. Meleg tejbe tesszük az 1 mk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Tetejére kevés lisztet szórunk.
  3. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, kevés vízzel, sóval elkeverjük. Ezzel kenjük meg a lángost.
  4. A kovászhoz adjuk a többi lisztet, tejet szükség szerint, és jól kidolgozzuk, kelesztjük.
  5. Elosztjuk kisebb gombócokra, 15 percig kelesztjük, és olajos kézzel széthúzzuk, majd forró olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p

Ezt a receptet egy szlovák oldalon találtam meg. Egy hölgy írta, hogy kórházban egy szobán 3-an feküdtek, éhesek voltak, aztán elkezdtek beszélgetni, hogy mit ennének meg. Egyik, hogy finom lángost, de neki sosem sikerül. Erre megszólalt a harmadik hölgy, hogy nem kell túl bonyolítani a receptet, mert vannak, akik tojást, tejet, tejfölt raknak bele. Ők voltak kirándulni Balatonnál, és ott ettek nagyon finom lángost. Az igazi lángoshoz liszt, víz, só, élesztő, pici cukor és fokhagyma kell, persze meg olaj a kisütéshez. Viszont 2-3 db közepes főtt krumplitól puha marad a lángos, és még másnap is fogyasztható. Sokan félnek, mert ahogy sütik, elég büdös van a konyhában az olajtól. Én nem lisztes deszkára fordítom ki a tésztát, hanem olajosra, és azon is nyomkodom szét, valójában a liszt ég az olajban.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek