r
Nosalty Logó

Balatoni lángos fokhagymaszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Balatoni lángos fokhagymaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4662 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    779.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 4662 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meleg tejbe tesszük az 1 mk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Tetejére kevés lisztet szórunk.
  3. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, kevés vízzel, sóval elkeverjük. Ezzel kenjük meg a lángost.
  4. A kovászhoz adjuk a többi lisztet, tejet szükség szerint, és jól kidolgozzuk, kelesztjük.
  5. Elosztjuk kisebb gombócokra, 15 percig kelesztjük, és olajos kézzel széthúzzuk, majd forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 269
  • Össznézettség: 293431
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Ajánló

A tésztát kenyérsütőben dolgoztatom ki. Én tejet teszek bele víz helyett.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Balatoni lángos fokhagymaszósszal
helena26 458 recept

Ezt a receptet egy szlovák oldalon találtam meg. Egy hölgy írta, hogy kórházban egy szobán 3-an feküdtek, éhesek voltak, aztán elkezdtek beszélgetni, hogy mit ennének meg. Egyik, hogy finom lángost, de neki sosem sikerül. Erre megszólalt a harmadik hölgy, hogy nem kell túl bonyolítani a receptet, mert vannak, akik tojást, tejet, tejfölt raknak bele. Ők voltak kirándulni Balatonnál, és ott ettek nagyon finom lángost. Az igazi lángoshoz liszt, víz, só, élesztő, pici cukor és fokhagyma kell, persze meg olaj a kisütéshez. Viszont 2-3 db közepes főtt krumplitól puha marad a lángos, és még másnap is fogyasztható. Sokan félnek, mert ahogy sütik, elég büdös van a konyhában az olajtól. Én nem lisztes deszkára fordítom ki a tésztát, hanem olajosra, és azon is nyomkodom szét, valójában a liszt ég az olajban.

Hozzászólások

mislenbaba

El van írva a recept!! 4-5 víz????

z1

...nyilván dl. ( deciliter ) Én inkább a névválasztástól estem hanyatt. Na nem nagyon... Z.

mislenbaba

Miért is?

z1

...mondhatnám, miért is ne? De nem mondom. De azt viszont igen, hogy ezen az alapon lehetne éppen Soroksár küls?i, vagy éppen Mosonmagyaróvár bels?i, vagy akár Diósgy?r középs?i is. Vagy Alsóörs mégküls?bbi, Kaposvár mégközéps?bbi... Inkább nem borzolnám a moderátor idegeit. Szerintem, ez egy rossz névválasztás még, ha olvasta is a receptet valahol. Ez csak egy lángos recept. Tekintsünk is rá, hát úgy mint egy lángos receptre, nem pedig úgy mint valami földöntúli csodára, ami egyébként a Balaton partján készült ( talán ) valahol. Z. Receptnek viszont jó! Mármint lángos receptnek.

mislenbaba

De így jobban felfigyelhetnek rá (talán ), mint mondjuk lángos34.-re x :-)

helena26

www.varecha.sk

helena26

Köszönöm! A dcl kimaradt,pótoltam. Én így találtam ezt a receptet,ezért írtam le . varecha.sk .

helena26

A fokhagyma szószt a ``szerkeszt?k`` adták hozzá! Ez nekem is új.

Törölt felhasználó

A fokhagymás víz a hozzá tartozó ecsettel ott van minden rendes lángossüt?nél. Ezzel a gyanús lével (nem kell félni t?le) sajátkez?leg kenheted fokhagyma íz?re a lángosodat az üzletág hagyományihoz híven ingyen (!). Ez meg a sószóró használata a lángos alapkivitelének árában benne van. A következ? extrák , a tejfölös és tejfölös-reszeltsajtos kenet már csak felárral kapható.

Törölt felhasználó

Én föl szoktam tuningolni egy-két db f?tt burgonyával. Azt belenyomom krumplinyomóval. Ha nincs kedvem kivárni, hogy megf?jön a krumpli, akkor nyersen belereszelem. Szeretem még,ha köménymag is kerül a tésztájába.

Törölt felhasználó

Ha egy kicsit több nyers krumplit reszelsz bele és kisebb lángosokat sütsz bel?le az a zirci krumplilángos, más néven "bububáj" amit (az unalmas) kenyér helyett a bableveshez adnak régi német szokás szerint.

Törölt felhasználó

 de akkor is illenék valami szószféleséget utánabiggyeszteni a receptnek,nem?már ha a modi keresztel,akkor tessék :D

Boribon

De jo, vegre az IGAZI langos recept!! Nem kell feltunningolni semmivel, krumplival meg plane nem. A langossutos langos a legszuperebb, es az csak sima kenyertesztabol keszul, krumpli es kefir nelkul. Csak a hozzavalok pontos mennyiseget nem tudtam (eddig). A fenykep alapjan megijedtem, hogy kokuszzsir is kell hozza...:-)))

helena26

Az nem kell hozzá,azt máshoz használtam,csak ott maradt véletlenül. Nekem is sok lángos receptem van,de mindíg kerestem az igazit,a jót. Van olyan,amiben még tojások is vannak.Nekem az nem lángos,meg a h?t?s sem. Ezeken már túl vagyok és rátaláltam erre a receptre. Egyet változtattam rajta,hogy én tejjel készítem.

Törölt felhasználó

A "h?t?s" alatt mit értesz? Én a készre sütött, mélyh?tött natúr lángosra is képes vagyok rávet?dni a bevásárló központban annyira kedvelem ezt a csemegét amit normálisan piacokon, meg útmenti bódékból kínálnak. Az id?sebbek tudják, hogy a balatoni lángossüt?, meg a keszegsüt? fogalom volt az átkosban, a gyors meggazdagodás szimbólumai a "maszek" világban.

helena26

Kedves Damjanics! A h?t?s lángost sokan készítik. tojást, tejfölt,lisztet,éleszt?t összekeverik, egy nagy zacskóba öntik,hogyha kel,akkor ne szakadjon szét a zacskó. Amikor sütni akarnak bel?le, csak kimarkolnak egy bizonyos mennyiséget és megformálva,megsütik. Erre gondoltál ???Én ezt a fajta lángost nem szeretem,inkább a burgonyás változatot. 1x elkészítettem,de soha többet!

vitamin51

z1, igen csak megkeseredett emberke lehetsz, ha már a kákán is csomót találsz! Ez az egész itt nem a névr?l szól, hanem a receptr?l ami nincs elrejtve, vagyis a lényeg látható, olvasható, elkészíthet?! Ki minek nevezi, egyéni joga, egy biztos, ha kellemes élmény f?z?dik hozzá, elnevezheti róla! Azért a lényeget látom Te is meg találtad benne, hisz a végére oda biggyesztetted, hogy lángos receptnek jó! :-) Kedves helena26, valóban jó a recept, aki "igazi" nem túlvariált lángost kíván, itt megtalálja a receptet!

helena26

Mindenki úgy készíti,ahogy megtanulta. Én is szoktam bele krumplit tenni,úgy lágyabb a tészta. Tényleg az ízlések különböz?k.

Törölt felhasználó

Kedves Boribon! Hidd el, hogy krumplival is nagyon finom! Nem kell nagy mennyiségre gondolni. Én azért szeretem így, mert nem lesz a közepe papírvékony és olajtól tocsogó. A legtöbb lángossüt?nél készült termék ilyen. Na és nem legutolsó szempont, hogy Édesanyámtól így tanultam, és az nekem szent. Erre mondják, hogy ízlések és...

Törölt felhasználó

Ez az olajtól tocsogás elég rémiszt?, pedig elég sok étel van amit b? olajban kell sütni (szalmakrumpli, csirkecomb, fánk, stb. ) gyakorlatilag minden, ami nem elég lapos ahhoz, hogy serpeny?ben süssük. Lehet próbálkozni hagyományos süt?ben vagy légkavarásossal, de ezekben sem lesz olyan szép egyenletes színe és egyidej?leg teljes térfogatában megbízható átsütés, mintha forró olajban úszva sül. Állítólag bizonyos magasabb h?mérsékletet kell pontosan tartani, akkor az olaj nem diffundál bele az ételbe, hanem mintegy "légpárnásan" sül a finomság.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem ISTENI lett.Még az illata is csúcs volt.Köszönöm.Olajat leszámítva.

Törölt felhasználó

Sziaaa! Ma elkészítettem a lángost recepted alapján :))) Életem els? lángosai voltak. Szuper lett :)) Köszi a receptet :)

helena26

Nagyon örülök,hogy ízlett! Ez frissen a legfinomabb.Van amikor egy-két kisebb f?tt krumplit teszek hozzá,így kicsit nehezebb vele dolgozni,de olajos papíron ajánlom,akkor nem tapad úgy,itt viszont valamivel több lisztet vesz föl,de még másnap is fogyasztható. Próbáld ki ezt a változatot is,nagyon finom!

Törölt felhasználó

Én is megcsináltam és isteni lett! Nekem is az els? volt és nagyon féltem t?le, de szuper lett:) Köszi szépen!

helena26

Nagyon örülök,hogy jól sikerült! Tapasztaltad,hogy nem kell félni ,gratulálok,ügyes vagy!!Finomabb az otthoni. Még a tésztát is otthon gyúrom,ajánlom,sokkal finomabb!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek