r
Nosalty Logó

Sós perec Évi néni konyhájából

Évi néni
Sós perec Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sókéreghez

449
Kalória
9.7g
Fehérje
68g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
28.8g
Víz
37.6g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sókéreghez

Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sókéreghez

Összesen 2245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A sókéreghez

Összesen 289 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6645.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    5526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    340.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és az élesztőt.
  2. Ha felfutott, belekeverjük a vajat, a zsírt, a tejfölt, a lisztet és a sót, lágy tésztát gyúrunk belőle, melyet 3/4 órán át kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 10 részre osztjuk, hosszú, kb. 50 cm-es hurkákat sodrunk belőle, összetekerjük perec formájúra, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Kelesztjük még negyed órát.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen 10-12 percre, majd amikor elkezdenek pirulni, kivesszük, és gyorsan megöntözzük a sós-lisztes lével, és visszadugjuk 2-3 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

Csak annyi, hogy fiam rendelte, és szerencsére el is pusztította egy nap alatt. Ez nagyon nagy szó. 

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Bajor perec, azaz Laugenbrezel

A bajor perecet mindenki ismeri mélybarna, fényes külsejéről, ami azonban puha, foszlósan szakadó belsőt takar. A németek specialitása a különleges bevonatát egy rövid, a sütést ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek