Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós perec Évi néni konyhájából

Sós perec Évi néni konyhájából
Sós perec Évi néni konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak annyi, hogy fiam rendelte, és szerencsére el is pusztította egy nap alatt. Ez nagyon nagy szó. 

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A sókéreghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és az élesztőt.
  2. Ha felfutott, belekeverjük a vajat, a zsírt, a tejfölt, a lisztet és a sót, lágy tésztát gyúrunk belőle, melyet 3/4 órán át kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 10 részre osztjuk, hosszú, kb. 50 cm-es hurkákat sodrunk belőle, összetekerjük perec formájúra, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Kelesztjük még negyed órát.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen 10-12 percre, majd amikor elkezdenek pirulni, kivesszük, és gyorsan megöntözzük a sós-lisztes lével, és visszadugjuk 2-3 percre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 459
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: briós, burek, bagel, pita, édes leveles, kifli, croissant, buci, zsemle, hamburger-buci

egyéb elnevezések

perec sós mázzal, házi perec, sós perec házilag

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

napsug
napsug Mon, 2015-01-12 07:24

nagyon nagy sikere lett! szilveszterre sütöttem meg dupla adagot. 5 perc alatt szétkapkodták. biztos megsütöm még! köszönöm!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2015-01-12 12:34

Kedves Napsugár!
Örülök, hogy elnyerte tetszéseteket a perec. Annak pedig különösen, hogy ezt megosztottad velem. Köszönöm szépen.
Üdv: Évi néni

Lantos Nikoletta
Lantos Nikoletta Wed, 2012-07-11 23:25

Ezen az oldalon találtam egy "Nosztalgia perec" nevezetű perecet, amit meg is sütöttem (azóta már 5x), arról a családom azt mondja, hogy olyan, mint amit régen lehetett a cirkuszban és az állatkertben kapni. Én még akkor nem éltem, tehát ezt nem tudhatom, de bízom az ítéletükben :)
Ez a recept is jól hangzik, ha megengedi a család legközelebb ezt próbálom ki.

Üdv: Lucia

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-07-12 18:14

Kedves Lucia!
Ez a recept is a régi perecre hajaz, de kíváncsivá tettél. Nem kldenéd el azt a nosztalgia receptet? Esetleg fel is tehetnéd az oldalra. Én mindenképpen számítok rá. Előre is köszönöm a jóságod. Szép napot! Üdv: Évi néni

csato
csato Wed, 2012-07-11 22:50

Évi néni!
Ez a perec olyan lesz mint anno kölök korunkban???????Olyan ropogós izé nagy só foltokkal???????Hogy az milyen isteni volt!!!
Próbáltam én sütni perecet,de az eddigi recepteknek közük nem volt hozzá.Jujjjjjjj biztos tudod mire gondolok pld .az állatkert előtt árulták. Formára nekem tuti nem lesz olyan mert egyszerűen két bal kezem van de lesz belőle karika vagy még az sem.Nekem rúdban,oválisan mindegy hogy hogy de olyan kéne!!!!!!üdv csató

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-07-12 18:12

Szia!
Hát ez nem egy bonyolult darab. Én is imádtam, Ez egy kicsit abban más, hogy van benne rétes liszt, a régiben pedig szerintem nem volt. Kipróbálom úgy is és értesítelek. Jó pihenést a hétvégére.! Üdv: Évi néni

554
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 10 dkg
élesztő 1 dkg
méz 1 ek
1 tk
tej 1 dl
tejföl 1 dl
vaj 6 dkg
kacsazsír 6 dkg
1 tk
finomliszt 0.5 csapott ek
víz 1 tk