Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor krém málnával rétegezve

Bajor krém málnával rétegezve
Bajor krém málnával rétegezve
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mielőtt a maradék krémet a málnapürére simítanánk, tegyük a desszertet kb. 30 percre a hűtőbe, hogy a málnazselé egy kicsit megszilárduljon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejet a vaníliarúddal és annak kikapart magjával felfőzzük.
  3. A tojások sárgáját a porcukorral habosra kavarjuk, hozzákeverjük a fövő tejet, és a vaníliarudat kiszedjük.
  4. 6 lapzselatint kicsavarunk, és a tojásos tejben felolvasztjuk. Mikor a krém elkezd kocsonyásodni, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  5. A málnát pár szem kivételével egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a likőrt, botmixerrel pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.
  6. 2 ek málnapürét felforrósítunk, a maradék 2 lapzselatint kicsavarjuk, és felolvasztjuk a meleg pürében, majd a maradék püréhez keverjük.
  7. Mikor a málnapüré elkezd zselésedni, a krémmel poharakba rétegezzük, pár órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt a maradék málnával és a durvára vágott pisztáciával díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 324
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1962 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges krém, pohárkrém málnával, tejszínes vaníliás pohárdesszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

459
málna 450 g
cukor 25 g
cointreau 2 ek
lapzselatin 8 db
vanília 1 db
tej 250 ml
tojássárgája 4 db
porcukor 100 g
habtejszín 200 g
sótlan pisztácia 1 ek