r
Nosalty Logó

Bajor káposzta ahogy Sylvia készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Macska
Bajor káposzta ahogy Sylvia készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 566 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2265 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    1237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 566 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6046.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    4949 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1506.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    445 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    912 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 2265 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy nagyobb edényben ropogósra sütjük, majd kiszedjük.
  2. A hagymát karikára vágjuk, és a visszamaradt zsiradékban kicsit megpároljuk.
  3. A káposzta külső leveleit leszedjük, négy felé vágjuk, a torzsát kivágjuk, a káposztát laskára vágjuk, és a megpárolt hagymához adjuk. Felöntjük 1 dl húslevessel, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és lefedve 10 percig pároljuk - közben néha megkeverjük. A végén hozzákeverjük az ecetet is.
  4. Tűzálló edénybe áttesszük a káposztát, meglocsoljuk a maradék 1 dl húslevessel, és ráfektetjük a debreceniket.
  5. Addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Tálalás előtt a ropogós szalonna darabokkal meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 20060
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta kinéztem ezt a receptet, mert nagyon szeretem a káposztát. Nagyon egyszerű, és ha lecseréljük a szalonnát néhány evőkanál olajra, akkor nem is annyira nehéz. (Viszont akkor sózni is kell, és sajnos elveszíti az étel a jellegzetes, kellemes, füstös aromáját.) A receptet az Étkek, tippek, fortélyok című régi szakácskönyvből vettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek