r
Nosalty Logó

Bajor hollandi mártás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Bajor hollandi mártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 383 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 769 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 383 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 769 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát nagyobb szeletekre fölvágjuk, és vízben feloldott leveskockával együtt kb. 10-15 percig födővel letakarva, alacsony hőfokon főzzük.
  2. A hagymát kiszedjük belőle, és a lisztet folyadék hozzáadásával simára keverjük. Hozzáadjuk a leveskockával fölfőzött vízhez, és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, krémes állagúra főzzük.
  3. Levesszük a tűzről edényünket, és a hideg vajat, váltakozva a tojássárgájával, gyorsan belekeverjük.
  4. Őrölt fehér borssal, citromlével és fehérborral még ízlésünknek megfelelően izésítjük.
  5. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1674
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bajor hollandi mártás
Éva házias konyhája 159 recept

Régi, bajor receptkönyvből való a recept ötlete.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek