Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor hollandi mártás

Bajor hollandi mártás
Bajor hollandi mártás
20 perc / előkészület: 3 perc főzés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi, bajor receptkönyvből való a recept ötlete.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát nagyobb szeletekre fölvágjuk, és vízben feloldott leveskockával együtt kb. 10-15 percig födővel letakarva, alacsony hőfokon főzzük.
  2. A hagymát kiszedjük belőle, és a lisztet folyadék hozzáadásával simára keverjük. Hozzáadjuk a leveskockával fölfőzött vízhez, és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, krémes állagúra főzzük.
  3. Levesszük a tűzről edényünket, és a hideg vajat, váltakozva a tojássárgájával, gyorsan belekeverjük.
  4. Őrölt fehér borssal, citromlével és fehérborral még ízlésünknek megfelelően izésítjük.
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
139 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: német
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bajor szósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385
vöröshagyma 1 kis fej
víz 300 ml
leveskocka 0.5 db
finomliszt 43 g
tojássárgája 3 db
vaj 50 g
1 csipet
cukor 2 csipet
fehér bors 3 csipet
fehérbor 3 ek
citromlé 3 csepp