Tiszai harcsahalászlé
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
TV Paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
667g hal384 kcal
-
250g törpeharcsa298 kcal
-
9 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
833g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1 kcal
Összesen
719
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
4000g hal2304 kcal
-
1500g törpeharcsa1785 kcal
-
20g fűszerpaprika56 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
5000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
Összesen
4314
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
36.4g hal21 kcal
-
13.6g törpeharcsa16 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
45.5g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g cseresznyepaprika0 kcal
Összesen
39
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.7 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2193.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1221 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1407.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 519 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 339 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 881 micro
-
β-crypt 206 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 648 micro
Összesen
719
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 717.9 g
Zsír
-
Összesen 132.9 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 2025 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13163.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 1130 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 1062 mg
-
Foszfor 7326 mg
-
Nátrium 2949 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 8445.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 81 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 3111 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 128 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 816 micro
-
Kolin: 2032 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 5288 micro
-
β-crypt 1239 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3889 micro
Összesen
4314
kcal
- 8% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A bográcsot öntsük fel hideg vízzel, tegyük bele a vékonyra szeletelt hagymát és az apróhalat. Forraljuk fel a tűzön, és 40-50 percig lobogva forraljuk.
- Eközben daraboljuk fel a harcsafilét. Sózzuk be, 10 percre tegyük hűtőbe.
- Ezután a levet a bográcsból szűrjük át egy szűrőn, de ne passzírozzuk. A bográcsot öblítsük ki, és öntsük vissza bele a levet. A tetején összeálló zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Forraljuk fel, és pár percig főzzük.
- Húzzuk le a tűzről, és ezután adjuk hozzá a harcsafiléket, amikkel már nem főzzük. Így a hal „nem készül túl”, nem szárad ki. (Körülbelül 5 perc alatt elkészül a forró lében.) Azonnal fogyasszuk, mert a hosszú állás során a halászlé íze “elfárad”. Csak annyi filét főzzünk be, amennyire szükség van. A maradék levet gyorsan hűtsük le. Ropogós fehér kenyérről és csípős paprikáról gondoskodjunk.
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 56789
- Feltöltés dátuma: 2014. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
TV Paprika
35 recept
Pataky Péter, a debreceni Ikon Étterem séfje ezúttal a bográcsszezon kapcsán ad nekünk tippeket és fantasztikus recepteket. A kihagyhatatlan lecsó mellett az igazi különlegességnek számító tiszai harcsahalászlé receptjét osztja meg velünk.