r
Nosalty Logó

Baconbe göngyölt sajtos-spenótos csirkemell

Nosalty
Baconbe göngyölt sajtos-spenótos csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

350
Kalória
23.5g
Fehérje
5.4g
Szénhidrátok
26g
Zsír
74.4g
Víz
88.1g
Koleszterin
1.3g
Rost
3.6g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1398 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    913.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 350 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3653.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1832 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    4024 micro
Összesen 1398 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3054 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  2. Vízszintes felületre, szorosan egymás mellé fektetjük a baconszeleteket, 4-4 szelettel számolva adagonként.
  3. A baconágyra helyezzük a csirkemelleket, és rápakoljuk a bébispenótot, a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, valamint a sajtot. Ügyesen feltekerjük, próbáljuk minél szorosabbra.
  4. Egy kisebb hőálló tál aljára öntünk egy evőkanál olajat, és ráhelyezzük a felgöngyölt csirkemelleket. A tetejét meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Igazi nyári fogás ez az omlós csirkemell, akár körettel, akár önmagában fogyasztjuk.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...