Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bacon-ös csirketorta

Bacon-ös csirketorta
Bacon-ös csirketorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerőstől kaptuk ezt a receptet, azóta már többször is megfordult nálunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk.
  2. Egy tortaformát kibélelünk  a baconnel úgy, hogy a tál szélén túllógjanak a szalonnaszeletek, középen pedig találkozzanak.
  3. A csirkehúst lisztbe forgatjuk, aztán felvert tojásokba, majd a reszelt sajtba.
  4. Szépen elhelyezzük a húsdarabokat a szalonnán, majd ha kész a réteg, befedjük a sonkával.
  5. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók el nem fogynak, a végén pedig ráhajtjuk a kilógó szalonnaszeleteket (kb. két réteg jön ki).
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetején a szalonna megpirul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 66 891
elküldve: 27
receptkönyvben: 702
elkészítve: 31/38
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos csirketorta baconba csomagolva, baconos csirke

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2011-08-18 19:34

Szerintem nem baj, hogy többféle változata is fel van téve az oldalra. Mielőtt feltettem volna, direkt nézegettem a recepteket, és igen, hasonlítanak, de azért egyik sem ugyanaz, mint a másik.
Jó, hogy ennyiféleképpen itt van, legalább mindenki eldöntheti, hogyan szeretné megcsinálni. :)

kamforka
kamforka Tue, 2011-12-20 09:41

Nekem ez tetszik a legjobban, köszi, hogy feltetted, már nagyon sokszor megcsináltam, és karácsonykor sem maradhat ki a menüből :))))

smagdi
smagdi Thu, 2011-08-18 11:29

Ez a recept már többféle elnevezéssel is fenn van. Amennyiben nem tartalmaz semmi plusz hozzávalót, szerintem fölösleges újra beküldeni.
Egy kis trükk az elkészítéshez: a húst csak lisztbe és tojásba mártsátok, és úgy rakjatok le egy réteget, amit aztán megszórtok reszelt sajttal. Aztán jöhet a következő réteg. Sokkal könnyebb a sajtot így adagolni, mint a tojásos húsra ráimádkozni. Nem kell leönteni sem tejszínnel sem nyers tojással a végén, mert akkor nagyon lucskos lesz, és nem lehet szépen szeletelni, szétcsúszik az egész. Ez így magában isteni, ahogy van. Ja és a húst ne sózzátok be, mert a bacon meg a sajt és a sonka is elég sós, és ehetetlen lesz. Én mindig kapcsos tortaformában sütöm, amiről a végén a karimát le kell pattintani, hogy az alatta lévő tepsibe kifolyjon a leve, mert csak így lesz szép ropogós a bacon az oldalán is.

kopancs
Vári Anikó / kopancs Wed, 2011-08-17 21:32

 
Én úgy csinálom, hogy egyszerűen a besózott hússzeleteket a sonkát és reszeltsajtot rétegezem, és amikor a tetején ráhajtom a bacon szeleteket, utána leöntöm tejszín és tojás felvert keverékével. Ettől szaftos lesz az egész.
Így vagy úgy, isteni recept, nálunk is nagy sláger, főként, ha vendégek jönnek.

sütipofa
sütipofa Thu, 2011-08-11 14:18

Kedves Flóra!Milyen sonkára gondolsz?Házi sonkára vagy amolyan pizzasonkára?köszi: Viki

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2011-08-11 17:50

Szia Viki!
Pizzasonkára gondolok, tehát olyanra, ami előre fel van vékonyra szeletelve.
Üdv: Flóra

virág70
virág70 Tue, 2011-08-09 14:49

 én most ennek nekiállok elkészíteni de a husit előtte megkapatom forró olajon.
Köszi az ötletet!

csato
csato Fri, 2011-08-05 09:41

Szia!
Ez gyönyörű,meg nagyon finom is lehet!Köszi!
Üdv Csató

694
bacon 25 dkg
csirkemell filé 50 dkg
sonka 15 dkg
sajt 20 dkg
finomliszt 3 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint