r
Nosalty Logó

Bacon-ös csirketorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Bacon-ös csirketorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 686 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2741 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 221 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 686 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9272.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1399 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2424 mg
  • Nátrium
    4959 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    853 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 2741 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk.
  2. Egy tortaformát kibélelünk a baconnel úgy, hogy a tál szélén túllógjanak a szalonnaszeletek, középen pedig találkozzanak.
  3. A csirkehúst lisztbe forgatjuk, aztán felvert tojásokba, majd a reszelt sajtba.
  4. Szépen elhelyezzük a húsdarabokat a szalonnán, majd ha kész a réteg, befedjük a sonkával.
  5. Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók el nem fogynak, a végén pedig ráhajtjuk a kilógó szalonnaszeleteket (kb. két réteg jön ki).
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetején a szalonna megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 196
  • Össznézettség: 83593
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kedves ismerőstől kaptuk ezt a receptet, azóta már többször is megfordult nálunk.

Hozzászólások (9)

Törölt felhasználó

Szia! Ez gyönyör?,meg nagyon finom is lehet!Köszi! Üdv Csató

Flóra

Szia Csató! Köszönöm, örülök, hogy tetszik! Szép estét: Flóra

Törölt felhasználó

 én most ennek nekiállok elkészíteni de a husit el?tte megkapatom forró olajon. Köszi az ötletet!

Flóra

Nincs mit, remélem ízleni fog!

Törölt felhasználó

Kedves Flóra!Milyen sonkára gondolsz?Házi sonkára vagy amolyan pizzasonkára?köszi: Viki

Flóra

Szia Viki! Pizzasonkára gondolok, tehát olyanra, ami el?re fel van vékonyra szeletelve. Üdv: Flóra

Törölt felhasználó

  Én úgy csinálom, hogy egyszer?en a besózott hússzeleteket a sonkát és reszeltsajtot rétegezem, és amikor a tetején ráhajtom a bacon szeleteket, utána leöntöm tejszín és tojás felvert keverékével. Ett?l szaftos lesz az egész. Így vagy úgy, isteni recept, nálunk is nagy sláger, f?ként, ha vendégek jönnek.

Flóra

Kedves NoSalty, köszönöm az ajánlást!

Flóra

Kopancs, a te ötleted is jó. :)

smagdi

Ez a recept már többféle elnevezéssel is fenn van. Amennyiben nem tartalmaz semmi plusz hozzávalót, szerintem fölösleges újra beküldeni. Egy kis trükk az elkészítéshez: a húst csak lisztbe és tojásba mártsátok, és úgy rakjatok le egy réteget, amit aztán megszórtok reszelt sajttal. Aztán jöhet a következ? réteg. Sokkal könnyebb a sajtot így adagolni, mint a tojásos húsra ráimádkozni. Nem kell leönteni sem tejszínnel sem nyers tojással a végén, mert akkor nagyon lucskos lesz, és nem lehet szépen szeletelni, szétcsúszik az egész. Ez így magában isteni, ahogy van. Ja és a húst ne sózzátok be, mert a bacon meg a sajt és a sonka is elég sós, és ehetetlen lesz. Én mindig kapcsos tortaformában sütöm, amir?l a végén a karimát le kell pattintani, hogy az alatta lév? tepsibe kifolyjon a leve, mert csak így lesz szép ropogós a bacon az oldalán is.

Flóra

Szerintem nem baj, hogy többféle változata is fel van téve az oldalra. Miel?tt feltettem volna, direkt nézegettem a recepteket, és igen, hasonlítanak, de azért egyik sem ugyanaz, mint a másik. Jó, hogy ennyiféleképpen itt van, legalább mindenki eldöntheti, hogyan szeretné megcsinálni. :)

Törölt felhasználó

Nekem ez tetszik a legjobban, köszi, hogy feltetted, már nagyon sokszor megcsináltam, és karácsonykor sem maradhat ki a menüb?l :))))

Flóra

Örülök, hogy ez nyerte el a tetszésedet! :)))

Flóra

Köszönöm a kiemelést! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek