r
Nosalty Logó

Babos fasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Babos fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírthoz

Összesen 625 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírthoz

Összesen 1249 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Fasírthoz

Összesen 323 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 625 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2057.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 1249 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 323 Kcal

Hozzávalók

Fasírthoz

Elkészítés

Fasírthoz

  1. Összevágjuk a vöröshagymát, beletesszük egy tálba, hozzátesszük a babkonzervet, a tojást hozzáütjük, beletesszük a zabpelyhet, a sót és a borsot is.
  2. Jól összekeverjük, összegyúrjuk, majd kb. 20 percre félretesszük, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
  3. Pici olívaolajat felhevítünk, majd a masszából kis pogácsákat csinálunk vizes kézzel, és beletesszük a már forró olajba. Még ott megnyomkodjuk, hogy lapos legyen. Mind a két oldalát megsütjük.
  4. Fokhagymás tejfölt szoktam hozzá tálalni, nagyon finom együtt.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2991
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 29.

Receptkategóriák

Nem csak húsból lehet fasírtot csinálni. Nagyon finom, és nem csak babból, de pl. csicseriborsóból is elkészíthető.

Hozzávalók

Fasírthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek