Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótával töltött ostya

Babapiskótával töltött ostya
Babapiskótával töltött ostya
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám nagyon szeretett és tudott sütni, sok bevált régi recept mellett, gyakran sütött újdonságokat is. Amikor épp nem sütött, olvasgatta és megjelölte, hogy melyik süti lesz a következő, meg a következő... Ami bevált, kommentálta a könyvekben, vagy javított ezt-azt rajta... Aztán amikor már nem tudott sütni... nekem adta a sütis és szakácskönyveket. Ez a süti is a kipróbálásra váró sütik listáján volt! Ő csak úgy elolvasás alapján is tudta, hogy finom lehet, bár már nincs lehetősége rá, hogy megkóstolhassa... De biztosan "látta", hogy elkészült... Anyák Napjára "küldöm" NEKI, és persze Nektek, Nosalty látogatók.

Többekben felmerült a probléma, hogy nyers tojás kell bele, igen az eredeti recept így írja. Szerintem ha friss, és alaposan megmosott tojással dolgozunk, nem lehet belőle baj. Akik így is ódzkodnak a nyers tojástól, készíthetik az oroszkrémhez hasonlóan: az egész tojásokat a cukorral -gőz felett- felfőzzük, kihűtjük, majd az alaposan kikevert vajkrémhez (vaj-porcukor-kakaópor) adjuk.

hozzávalók / 6 adag

  • 2 db ostyalap
  • 40 dkg babapiskóta
  • 2 db tojás
  • 25 dkg vaj (nem margarin)
  • 3 dkg kakaópor
  • 25 dkg + 3 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

A sziruphoz:

  • 1/4 l víz
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl rum (vagy befőttlé)

Kakaómázhoz:

  • 4 dkg kakaópor
  • 3 dkg vaj
  • 7 ek víz
  • 15 db kockacukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a szirupot készítjük el: a vizet és a cukrot rövid ideig forraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot.
  2. A krémhez a 2 tojássárgáját, a vajat, a kakaóport, és a 25 dkg porcukrot alaposan kikeverjük.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a 3 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd könnyedén beleforgatjuk a kakaós krémbe.
  4. Letesszük az alsó ostyalapot, vékonyan megkenjük a krémmel, és hosszában a szirupban megmártott babapiskótával rakjuk ki. A piskótákat megkenjük krémmel (vékonyan), majd újabb sor piskóta jön, de nem hosszában, hanem keresztben. Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy ismét hosszában kerülnek rá a piskóták, majd a maradék krém, és az ostyalap következik.
  5. Kakaómázzal vonjuk be: a kakaóport a vajjal kikeverjük, a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, a kakaós vajhoz keverjük, és elkeverjük.
  6. Másnap, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 46 153
elküldve: 45
receptkönyvben: 438
elkészítve: 9/23
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ostyás-babapiskótás süti, krémes-babapiskótás sütemény, csokimázas babapiskótás süti

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2016-04-15 14:19

Köszönöm, remélem így még többen el tudják majd készíteni ezt az egyszerű-nagyszerű finomságot!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-05-07 09:12

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Mon, 2013-05-06 17:50

Ezt a storyt most rendesen megkönnyeztem apu jutott eszembe aki most halt meg,ő is nagyon jól főzött és én is az ő szakács könyvét nézegetem.Nagyon finom sütemény biztos elkészítem. ÜDV GYÖRGYI

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2013-05-06 19:09

Tényleg nagyon finom! Ha elkészült várom a visszajelzést! Remélem ízleni fog Nektek is!
Üdv: Scarlett