Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótás rakottas epersalátával

Babapiskótás rakottas epersalátával
Babapiskótás rakottas epersalátával
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban a nagyim csinálta ezt a sütit születésnapokra, névnapokra. A tesómmal ez volt a kedvencünk. Emlékszem a papám nem volt oda érte, mert nem volt nekik robotgépük, és mindig arra panaszkodott, hogy : " Nagyanyád lepasszolta nekem ennek a vajnak a kevergetést, de úgy utálom, egy fél délelőtt itt kevergethetem". Amikor ezt készítem, mindig Ő jut eszembe róla. :)

hozzávalók / 8 adag

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

  • 80 dkg eper
  • 3 csapott ek cukor (ízlés szerint)
  • 1 csipet bors (őrölt)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként a krémet főzzük meg. (Szerintem pudingporral egyszerűbb dolgunk van, de az épp nem volt itthon, úgyhogy a lisztes zacskóhoz nyúltam. Kb 4-5 evőkanálnyi lisztet használtam. Lényeg, hogy úgy készítsük el, mint egy pudingot, csak sűrűbb legyen.)
  2. Ha kész a puding, akkor tegyük félre, hogy kihűljön, és addig a margarint, a cukrot, és a vanília aromát habosra keverjük. 
  3. Ha kihűlt a pudingunk keverjük ki a cukros vajjal. 
  4. A maradék 3 dl tejhez öntsünk rumo,t és forgassuk meg benne a babapiskótákat. Majd tegyük le szépen sorba, kenjünk rá krémet, majd megint az áztatott babapiskóta és krém... amíg el nem fogynak az alapanyagok. A babapiskótákat nem szabad sokáig a tejben hagyni, mert nagyon hamar meg tudja magát szívni, és akkor elázik.
  5. A krémet úgy osszuk be, hogyha kész a rakottas, a tetejére és az oldalára is maradjon egy kis krém.
  6. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük a süteményt.
  7. Az epersalátát tálalás előtt fél órával készítjük el. Megmossuk, feldaraboljuk, szórjuk meg cukorral, és egy csavarintásnyi frissen őrölt borssal. (A borsot azért szoktam bele tenni, mert kiemeli az eper ízét.)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 144
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolli

Mióta szakács: 2012.02.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes rakottas, piskótás rakottas eperrel, epres-piskótás

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lolli
Lolli / Lolli Mon, 2012-03-19 17:40

jaaaj ne haragudj! igazad van! pedig már vagy 20x elolvastam mialatt kitették a receptet mégsem tűnt fel. Köszönöm az észrevételt. :)

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Tue, 2012-03-20 12:35

Látom ki lett javitva!
Van ez igy,annyira nézi az ember és keresi a hibát h éppen azért nem is találja...:)))

Lolli
Lolli / Lolli Tue, 2012-03-20 14:47

nem baj! Legközelebb mégjobban figyelek és ugyan így elrontom :D

Lolli
Lolli / Lolli Mon, 2012-03-19 15:29

Szia! Nem írtam el. Azért kell ennyi hozzá, hogy nagyon sűrű pudingot kapjunk, mert ha 1 liter tejet használnék és azt a pudingot még kikeverném vajjal, akkor az egést rakopttas széjjelcsúszna és nem lehetne a babapiskótákból építkezni. :)

Adrien
Adrien Mon, 2012-03-19 17:32

Szia!
Értem én, hogy sok az egy liter tej, de hogy még egy decit sem adsz hozzá... Olvasd el figyelmesen a mértékegységed, és rájössz a hibára...

589
babapiskóta 40 dkg
rum 0.5 dl
tej 3 dl
tej 0.7 l
vaníliás pudingpor 2 csomag
margarin 25 dkg
cukor 1 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
eper 80 dkg
cukor 3 csapott ek
bors 1 csipet