Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszpikos sonkaterrine

Aszpikos sonkaterrine
Aszpikos sonkaterrine
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodálatos fogás, a húsvéti asztal fő ékessége lehet. Hogy miért jó? Elsősorban csodaszép, másodsorban az összes zsíros részt kivágjuk, mielőtt az aszpikba kerül a sonka, így kicsit könnyebb lesz a húsvétunk.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A retró fogások újból divatba jöttek, próbáljátok ki ezt a gyöngyszemet idén húsvétkor!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be a zselatinlapokat a csomagoláson olvasható használati utasítás alapján. Majd egy nagy bögrényi alaplevet forraljunk fel, és keverjük hozzá a beáztatott, kissé kinyomkodott zselatinlapokat. Ha már teljesen felolvadtak, akkor keverjük hozzá az alaplé másik részét, és fűszerezzük borssal és őrölt babérlevéllel ízlés szerint.
  2. Vágjuk a kétféle sonkát apró kockákra úgy, hogy a nagyon zsíros részeket vágjuk ki belőle, a petrezselymet és a snidlinget pedig aprítsuk.
  3. A sonkakockákat keverjük össze egy kevés fűszeres lével, és öntsük a felét egy duplán folpackkal kibélelt formába. Használhatunk kenyérsütőformát vagy egy hasonló űrtartalmú, kb. 1,5 literes műanyag dobozt. Keverjük össze a csülökkockákat az aprított petrezselyem és snidling felével, ez megy a forma közepére. Aztán a tetejére a maradék sonkakocka mehet. Végül öntsük fel a formát a lapzselatinnal kevert lével.
  4. Takarjuk le a formát egy darabka folpackkal vagy egy hosszúkás tányérral, és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de legalább 4-5 órára.
  5. Tálaláshoz borítsuk ki a formából egy tálra a terrine-t, díszítsük a maradék aprított petrezselyemmel, snidlinggel, újhagymával. Éles késsel szeleteljük, néha eltörhet, mert elég sűrű, és nem biztos, hogy mindenhova jut a zselatinból, de az íze kárpótol mindenért. Kínáljuk mellé salátát, tepsiben sült burgonyát és uborkával, kapribogyóval kevert házi majonézt. Jó étvágyat hozzá!
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 478
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

aszpikos sonka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

194
lapzselatin 4 db
alaplé 6 dl
babérlevél 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főtt sonka 40 dkg
füstölt sertéscsülök 40 dkg
petrezselyem 2 csokor
snidling 1 csokor
újhagyma 2 közepes db