r
Nosalty Logó

Aszpikos sonkaterrine

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Aszpikos sonkaterrine
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1551 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 194 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7721.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    5949 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    595 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2087 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6842 micro
Összesen 1551 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a zselatinlapokat a csomagoláson olvasható használati utasítás alapján. Majd egy nagy bögrényi alaplevet forraljunk fel, és keverjük hozzá a beáztatott, kissé kinyomkodott zselatinlapokat. Ha már teljesen felolvadtak, akkor keverjük hozzá az alaplé másik részét, és fűszerezzük borssal és őrölt babérlevéllel ízlés szerint.
  2. Vágjuk a kétféle sonkát apró kockákra úgy, hogy a nagyon zsíros részeket vágjuk ki belőle, a petrezselymet és a snidlinget pedig aprítsuk.
  3. A sonkakockákat keverjük össze egy kevés fűszeres lével, és öntsük a felét egy duplán folpackkal kibélelt formába. Használhatunk kenyérsütőformát vagy egy hasonló űrtartalmú, kb. 1,5 literes műanyag dobozt. Keverjük össze a csülökkockákat az aprított petrezselyem és snidling felével, ez megy a forma közepére. Aztán a tetejére a maradék sonkakocka mehet. Végül öntsük fel a formát a lapzselatinnal kevert lével.
  4. Takarjuk le a formát egy darabka folpackkal vagy egy hosszúkás tányérral, és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de legalább 4-5 órára.
  5. Tálaláshoz borítsuk ki a formából egy tálra a terrine-t, díszítsük a maradék aprított petrezselyemmel, snidlinggel, újhagymával. Éles késsel szeleteljük, néha eltörhet, mert elég sűrű, és nem biztos, hogy mindenhova jut a zselatinból, de az íze kárpótol mindenért. Kínáljuk mellé salátát, tepsiben sült burgonyát és uborkával, kapribogyóval kevert házi majonézt. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11919
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 06.

Ajánló

A retró fogások újból divatba jöttek, próbáljátok ki ezt a gyöngyszemet idén húsvétkor!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csodálatos fogás, a húsvéti asztal fő ékessége lehet. Hogy miért jó? Elsősorban csodaszép, másodsorban az összes zsíros részt kivágjuk, mielőtt az aszpikba kerül a sonka, így kicsit könnyebb lesz a húsvétunk.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?