Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás zabpehelykeksz

Aszalt szilvás zabpehelykeksz
Aszalt szilvás zabpehelykeksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom keksz. A receptre itt bukkantam rá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szilva mellé én még aszalt vörösáfonyát is tettem. Lehet reszelt citrom-, ill. narancshéjjal tovább fokozni az ízeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát leforrázzuk, pár perc múlva leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Az aszalt szilvát apróra vagdossuk.
  3. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.
  4. Elkeverjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, mandulával, mazsolával, az aszalt szilvával, a masszához adjuk, és jól eldolgozzuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakosgatunk kávéskanállal, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 177
elküldve: 15
receptkönyvben: 686
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi71

Mióta szakács: 2009.10.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reform keksz aszalt szilvával és mazsolával, zabpelyhes cookie, keksz aszalt gyümölcsökkel

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

black panther
black panther Wed, 2014-10-15 07:47

Sziasztok!
Kérlek segítsetek!Elkészítettem a leírtak szerint, de a margarinos keverékem nem habos lett hanem inkább túrós (én úgy értelmeztem hogy egész tojást kell beletenni, igaz?)a másik problémám az volt, hogy a kekszek úsztak a sütőpapírra és a tepsibe kiolvadt margarinban. Mit ronthattam el?Előre is köszi

Dolgozolany
Dolgozolany Thu, 2012-04-26 09:59

Kedves Ildi!
Szeretném a véleményedet kérni! Esti vendégségre készíteném el a sütidet. Szerinted nagy gond ha már reggel megsütöm és nem frissen eszik? Vagy begyúrás után állhat a tészta egy 10 órát mielőtt sütőbe teszem a halmokat?
Köszönöm a segítséget előre is.

ildi71
Ildi71 / ildi71 Thu, 2012-04-26 10:12

Kedves dolgozolany!

Inkább azt a variációt javaslom, hogy reggel süsd meg a sütit. Ez tulajdonképpen keksz és nem baj ha nem frissen fogyasztják.

Sok sikert!

Ildi

Dolgozolany
Dolgozolany Fri, 2012-04-27 11:46

Kedves Ildi!
Köszönöm a gyors választ. Ma reggel megsütöttem. Vörösáfonyával és dióval. A kollégáknak nagyon ízlett, szerintem este is nagy sikere lesz. Nagyon finom egészséges süti. :-) Köszönet a receptért.
Szép napot.

rony
rony Tue, 2012-02-28 16:17

Sziasztok!

Én is elkészítettem. Isteni lett!
Próbáltam már zabpelyhes kekszet korábban, de ez sokkal finomabb!

Köszi, hogy megosztottad velünk!
Üdv,
Veronika

nbeatrix
nbeatrix Wed, 2012-01-18 15:05

Szia Ildi!
Megcsináltam a sütit. Annyit változtattam rajta, hogy xilitet tettem bele cukor helyett. Nagyon finom lett (már megettem a felét, pedig még ki sem hűt).
Nekem viszont nem lett keksz állagú, puha maradt. Én csináltam valamit másképp, vagy ennek ilyennek kellett lennie?
Üdv: Bea

ildi71
Ildi71 / ildi71 Tue, 2012-01-31 19:11

Szia Beatrix!
Elég régen sütöttem a sütit, azon gondolkozom, hogy nekem milyen állagú lett, de már sajnos nem emlékszem:). De ha az íze jó lett, akkor szerintem mindegy hogy puha vagy ropogós.

Trimmus
Trimmus Sat, 2011-12-31 14:20

Szia!
Én is most fogom elkészíteni a sütit(dupla mennyiségből), a karácsonyi össze-vissza evés után kell egy kis egészséges édesség is. Van egy kis datolya is itthon, az is kerül majd bele. :)

Babanet
Babanet Mon, 2011-11-28 11:39

Könnyen elkészíthető, nagyon finom és nagy sikere lett! :)

ildi71
Ildi71 / ildi71 Sat, 2011-04-02 16:27

Köszi. De a dicséret a reformnasik oldal tulajdonosát illet. Ott találtam rá.

bmbe
Bejja / bmbe Fri, 2011-04-01 19:28

Hát ez nagyon finom, könnyű süti!
Az egész családnak ízlett!
Gratulálok a recepthez!

ildi71
Ildi71 / ildi71 Thu, 2010-11-25 08:54

Bármilyen aszalvánnyal és akár dióval is el lehet készíteni, nem lehet velük elrontani.
Köszi
Ildi

sushimousse
sushimousse / sushimousse Mon, 2010-11-22 22:25

Yammmmiiiii :) köszi szépen, most vettem ki a 2. tepsit és az első szinte már el is fogyott! A mandula helyett darált diót tettem bele és az aszat szilvát és a mazsolát teljes egészében lecseréltem vörös áfonyára, mert ezek voltak itthon :)

ildi71
Ildi71 / ildi71 Sun, 2010-09-26 09:25

Kedves Szilvi!

Igazán örülök, hogy ízlik nektek is a süti.
Üdvözlettel Ildi

szusz
Szityó / szusz Sun, 2010-09-26 07:55

Nem is értem hogyhogy még senki sem írt hozzászólást...
Ma legalább harmadszorra csinálom ezt a sütit, egyszerűen imádjuk!
üdv
Szilvi

1222
mazsola 10 dkg
aszalt szilva 20 dkg
margarin 25 dkg
nádcukor 10 dkg
tojás 3 db
zabpehely 30 dkg
sütőpor 1 kk
fahéj 0.5 kk
mandula 10 dkg