Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsom fűszeres olajban

Aszalt paradicsom fűszeres olajban
Aszalt paradicsom fűszeres olajban
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paradicsom napon való aszalása kicsit hosszabb ideig eltart, de a végeredmény olyan finom, hogy mindenképpen megéri a várakozást.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a félbevágott, kimagozott paradicsomokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd tegyük jó napos helyre, hogy pár nap alatt összeaszalódjanak (a tepsit takarjuk le légáteresztő anyaggal, hogy a paradicsomot érje a levegő és a nap, de a legyek, bogarak, ne tudjanak rászállni).
  2. Az összeaszalódott paradicsomokat ezután tegyük bele egy üvegbe, majd adjuk hozzá a vékonyra felvágott fokhagymát, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott bazsalikomot (v. a szárított bazsalikomot), az oregánót, majd öntsük fel a kétféle olajjal.
  3. Ezután légmentesen zárjuk le, majd jó alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát (aki csípősen szereti, az tehet bele még erős paprikát is).
  4. Az üveget tegyük be a hűtőbe egy-két napra, hogy a paradicsom és a fűszerek íze jól összeérjen.
  5. Az elkészült fűszeres aszalt paradicsomot ízlés szerint felhasználhatjuk pl. tészták, saláták ízesítésére, sajttálak díszítésére.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 751
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

aszalt paradicsom üvegben, fűszeres olajban eltett paradicsom, aszalt paradicsom

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Sat, 2015-08-22 14:01

Kedves NoSalty.hu!
Köszönöm a receptem cikkben való kiemelését!
Üdvözlettel: Gizi

cicus72
cicus72 Tue, 2015-08-11 08:35

Szia Gizi!
Az lenne a kérdésem, hogy télire is elrakható-e ilyen módon? Az olaj-só miatt azt gondolom igen, de azért jó lenne biztosan tudni.

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Tue, 2015-08-11 12:43

Szia cicus!
Én csak a hűtőben tároltam, mert keveset csináltam. Viszont egy ismerősöm több üveggel is eltett télire, és nem lett semmi baja. Éppen a sónak, és olajnak köszönhetően, mint mondod, szépen elállt neki. Szerintem, ha megkezdesz egy üveggel, és nem használod el mindet, azt azért a biztonság kedvéért tedd majd be a hűtőbe.

1613
paradicsom 1 kg
olívaolaj 2 dl
napraforgó olaj 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 1 csokor
oregánó 2 ek
1 ek