r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsom fűszeres olajban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Aszalt paradicsom fűszeres olajban
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3228 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    171.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2559.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    2161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    506 micro
  • β-karotin
    3218 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2367 micro
Összesen 1613 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    342.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5119.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    4322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    101 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1011 micro
  • β-karotin
    6436 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    4735 micro
Összesen 3228 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1804 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a félbevágott, kimagozott paradicsomokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd tegyük jó napos helyre, hogy pár nap alatt összeaszalódjanak (a tepsit takarjuk le légáteresztő anyaggal, hogy a paradicsomot érje a levegő és a nap, de a legyek, bogarak, ne tudjanak rászállni).
  2. Az összeaszalódott paradicsomokat ezután tegyük bele egy üvegbe, majd adjuk hozzá a vékonyra felvágott fokhagymát, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott bazsalikomot (v. a szárított bazsalikomot), az oregánót, majd öntsük fel a kétféle olajjal.
  3. Ezután légmentesen zárjuk le, majd jó alaposan rázzuk össze az üveg tartalmát (aki csípősen szereti, az tehet bele még erős paprikát is).
  4. Az üveget tegyük be a hűtőbe egy-két napra, hogy a paradicsom és a fűszerek íze jól összeérjen.
  5. Az elkészült fűszeres aszalt paradicsomot ízlés szerint felhasználhatjuk pl. tészták, saláták ízesítésére, sajttálak díszítésére.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12588
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 18.

Receptkategóriák

A paradicsom napon való aszalása kicsit hosszabb ideig eltart, de a végeredmény olyan finom, hogy mindenképpen megéri a várakozást.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?