Nosalty Logó

Csicseriborsókonzerv dianaturától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Csicseriborsókonzerv dianaturától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1890 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 158 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5080.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    107 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2036.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2785 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1890 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót leöblítjük, egy éjszakára beáztatjuk hideg vízbe.
  2. Másnap kuktában 40-50 perc alatt sós vízben puhára pároljuk a babérlevelekkel.
  3. Steril befőttes üvegekbe merjük, amíg kihűl, száraz dunsztba tesszük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4142
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 20.

Receptkategóriák

DiaNatura 132 recept

A konzerv csicseriborsó praktikus, de 1 kis üveggel is igen drága. Ráadásul egy kiadósabb fogáshoz nem is elég egy belőle. Ebből az adagból 3 nagy befőttes üveggel tudtam elrakni. Helyesebben szólva kettőt dunsztoltam be, a harmadik adagot felhasználtam a Vajas kukoricás csicserihez.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Mindent így teszel el? Én kukoricát akartam így eltenni, de nem mertem :) pedig az is jó lenne.

DiaNatura

Szia! A kukoricát még én sem próbáltam, mert abból mirelitet használok,de nagyon jó ötlet, lehet, hogy ki fogom próbálni!:) A csicserin kívül száraz babot tettem még el így, azzal is nagyon jól m?ködik! Köszi a kukorica ötletért, a csemetéim nagyon szeretik! Üdv, Dia

Éva-Anyóca

Jó ötlet, köszönöm.:-o Amúgy tényleg drága, pedig micsoda finomságok születnek bel?le, illetve vele.:-O Éva-Anyóca

DiaNatura

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon szívesen! Igen én is nagyon szeretem a csicserit, de a család többi tagja nincs annyira oda érte. A humuszon kívül nem nagyon eszik meg más formában. De ezért jó ez az oldal.... :) Kisérletezgetünk, ötletelünk!:)) Üdv, Dia

V2rider

ne haragudj nem akarok kekeckedni,de ha szárazon is eláll minek befozni?

DiaNatura

Kedves V2rider! Nem vettem kekeckedésnek a kérdésed, s?t szeretném jelezni, hogy a natúr konyha híveként el?nyben részesítem a friss vagy szárított alapanyagokat. A csicseriborsóból azért használok sok esetben konzervet, mert adódik úgy, hogy 5 percem van, hogy elkészítsem a Humuszt,/ amihez 2 receptemet is megtalálod itt, mert nagyon szeretjük/ de a csicseriborsót min.fél napig áztatni, puhára f?zni, és leh?teni kellene, ezért nagyon-nagyon praktikus ehhez és sok más recepthez is a konzerv! Üdv, Dia

ZilkaZil

Hello, Mi nagyon sok csicserit eszünk, és eddig fagyasztással tartósítottam. Így viszont csak 1-1,5 hónapig mertem felhasználni, szóval sokat segített az ötelted, amit tegnap ki is próbáltam. köszi :)

salátasára

Ez nagyon jó ötlet, mi is nagyon szeretjük! Nem kell bele semmilyen tartósítószer? Meddig marad el? (Egyszer padlizsánkrémmel jártam úgy, hogy felforrt, nem kívánom senkinek...) Köszi a választ!

Törölt felhasználó

Szia, tetszik ez az ötlet, hogy a csicserit el?készíted bef?ttként a kés?bbi f?zésekhez. Annyi kérdésem lenne, miután megpuhítottam kuktában a csicseriborsót.. akkor levével együtt mérjem ki bef?ttes üvegbe?

Törölt felhasználó

Nagyon jó ötlet :) azt megkérdezhetem, hogy meddig lehet felhasználni? Babbal is m?ködhet?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek