Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás sárgatúró

Mazsolás sárgatúró
Mazsolás sárgatúró
35 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagy kedvence, minden nap megenné. Éppen ezért én nem csak húsvétkor készítem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy lábasban feltesszük főni, és beledobáljuk a mazsolát.
  2. A tojásokat felverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Ha a tej felforrt, lassan beletöltjük a felvert tojást, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. Ha besűrűsödött, egy szűrőbe fektetett gézdararabba töltjük, és pár órára hideg helyen kicsepegtetjük belőle a tejsavót.
  5. Ha lecsepegett hűtőbe tesszük, aztán szeleteljük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 939
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicky24

Mióta szakács: 2013.10.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sárgatúró, sárgatúró mazsolával, húsvéti édes túró, édes sárgatúró Húsvétra, nyírségi túró mazsolával, tojásos túró

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nicky24
Nicky24 / Nicky24 Wed, 2014-03-26 11:12

Kedves Torma és Nyékinyuszimama! Ez egy édes "valami" valóban. Főleg Húsvétkor készítendő,a húsvéti tálon a sonka,tojás és egyebek mellett foglal helyet, a húsvéti kaláccsal ,sonkával nagyon finom.De desszertként is fogyasztható. :)

Nicky24
Nicky24 / Nicky24 Thu, 2013-10-31 07:38

Kedves V2rider!
Szerintem nagyobb zsírtartalmúval jobb,de 1,5-essel is megoldható...én már készítettem azzal is.:)

V2rider
V2rider / V2rider Wed, 2013-10-30 19:52

Szia Nicky24!
3,5 % zsírtartalmú tej kell az elkészítéshez,vagy jó az 1,5%-os is?

Nicky24
Nicky24 / Nicky24 Tue, 2013-10-22 07:37

Kedves Nyékinyuszimama és Torma! torpi igazából már mindent elmondott. Nagyon finom,próbáljátok ki.:)

torpi
torpi Tue, 2013-10-22 01:15

Kedves Torma! Elnezest, hogy en valaszolok.Ez egy tajjellegu edesseg, videken nagyon sok helyen keszitik, foleg husvetkor.Szeletelve talaljak vendegeknek, no meg hat a haziaknak is.Nagyon finom , konnyu edesseg.En meg eredeti vanilia aromat is szoktam bele csepegtetni.Az elso ferjem edesanyja sokat csinalta.Megegyszer elnezest, hogy en valaszoltam.Udv:Valeria

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-21 10:56

Jól néz ki :) én is azt kérdezem, hogy mivel, mihez eszitek? Gondolom ez egy édes csemege.... Desszert? Üdv, T :)

528
tej 1 l
tojás 12 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
mazsola 1 marék