Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranytejpuding gyümölcsökkel

Aranytejpuding gyümölcsökkel
Aranytejpuding gyümölcsökkel
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy indiai ihletésű édesség, amely édes, fűszeres és savanykás ízeivel egy igazán különleges, felejthetetlen ízélményt nyújt mindenkinek, aki megkóstolja. Az indiai ízek szerelmesei garantáltan ezt is imádni fogják, de a hagyományos pudingok (csoki, vanília, puncs, gyümölcs) kedvelőinek is érdemes kipróbálniuk. 

hozzávalók / 2 adag

A főzéshez

A tálaláshoz

  • 6 dkg meggy (két részre osztva)
  • 5 dkg mazsola (két részre osztva)

ajánlat

Feltétként gyakorlatilag bármilyen gyümölcs adható hozzá, de akár tejszínhabbal vagy csokoládéöntettel is meg lehet bolondítani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy evőkanál sóval és egy kis meleg vízzel öblítsünk el egy lábast, és egy szivaccsal sikáljuk le alaposan az alját. A sós meleg vizet öntsük le róla, és öblítsük át hideg vízzel. Az öblítés segít abban, hogy a tej majd ne ragadjon le a lábas alján.
  2. Az üres lábasba öntsünk három deci tejet, rakjunk rá fedőt, és kapcsoljuk be alatta a tűzhelyet a legmagasabb utáni fokozatra.
  3. Két deci tejet öntsünk egy keverőtálba, és egy habverő segítségével keverjük el benne csomómentesre a keményítőt, a kristálycukrot és a fűszereket.
  4. Ha a lábasban a tej már közelít a forráshoz, akkor hozzáönthetjük a cukros-keményítős keveréket, és folytonos kavarás mellett addig főzzük tovább, amíg a keményítő megköt és a puding teljesen besűrűsödik.
  5. Az elkészült pudingot kitálaljuk két mélytányérba (vagy ha kisebb adagokat készítünk, akkor tetszőleges méretű tálkákba), és mindegyiknek a tetejét megszórjuk mazsolával és meggyel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kobalt 1995

Mióta szakács: 2020.05.23.
6 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukoricapuding

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

384
tej 5 dl
cukor 5 dkg
kukoricakeményítő 3 dkg
kurkuma 1 teáskanál
gyömbérpor 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
meggy 6 dkg
mazsola 5 dkg