r
Nosalty Logó

Aranytejpuding gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kobalt 1995
Aranytejpuding gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzéshez

A tálaláshoz

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzéshez

A tálaláshoz

Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzéshez

A tálaláshoz

Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A főzéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A főzéshez

  1. Egy evőkanál sóval és egy kis meleg vízzel öblítsünk el egy lábast, és egy szivaccsal sikáljuk le alaposan az alját. A sós meleg vizet öntsük le róla, és öblítsük át hideg vízzel. Az öblítés segít abban, hogy a tej majd ne ragadjon le a lábas alján.
  2. Az üres lábasba öntsünk három deci tejet, rakjunk rá fedőt, és kapcsoljuk be alatta a tűzhelyet a legmagasabb utáni fokozatra.
  3. Két deci tejet öntsünk egy keverőtálba, és egy habverő segítségével keverjük el benne csomómentesre a keményítőt, a kristálycukrot és a fűszereket.
  4. Ha a lábasban a tej már közelít a forráshoz, akkor hozzáönthetjük a cukros-keményítős keveréket, és folytonos kavarás mellett addig főzzük tovább, amíg a keményítő megköt és a puding teljesen besűrűsödik.
  5. Az elkészült pudingot kitálaljuk két mélytányérba (vagy ha kisebb adagokat készítünk, akkor tetszőleges méretű tálkákba), és mindegyiknek a tetejét megszórjuk mazsolával és meggyel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2230
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 11.

Ajánló

Feltétként gyakorlatilag bármilyen gyümölcs adható hozzá, de akár tejszínhabbal vagy csokoládéöntettel is meg lehet bolondítani.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Kobalt 1995 6 recept

Egy indiai ihletésű édesség, amely édes, fűszeres és savanykás ízeivel egy igazán különleges, felejthetetlen ízélményt nyújt mindenkinek, aki megkóstolja. Az indiai ízek szerelmesei garantáltan ezt is imádni fogják, de a hagyományos pudingok (csoki, vanília, puncs, gyümölcs) kedvelőinek is érdemes kipróbálniuk. 

Hozzávalók

A főzéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek