Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás csokoládépuding

Málnás csokoládépuding
Málnás csokoládépuding
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csokoládé addiktoknak kötelezően elkészítendő a konyhában. Mint tudjuk a csokoládé-málna örök verhetetlen páros, főleg ebben a pudding formában! Vaníliafagylalttal kombinálva abbahagyhatatlan!

www.mirelite.hu

a receptet NYAMM.hu ajánlja

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. A szuflétálkákba szétosztjuk a málnát. 
  3. Közepes lángon a tejszínt a csokoládéval összeolvasztjuk, majd hozzáöntjük a vanília kivonatot is, és hűlni hagyjuk.  
  4. Egy spatulával a tojássárgákat összekeverjük a cukorral. Hozzáöntjük a csokoládés keverékünkhöz, és egyneműre keverjük. 
  5. A masszánkat igazságosan elosztjuk a szuflétálkákba. A szuflétálkákat egy magas falú tepsibe rakosgatjuk. 
  6. A tepsit megtöltjük forró vízzel úgy, hogy a szuflétálkák feléig érjen.
  7. 20-25 perc alatt megsütjük, hagyjuk hűlni, majd lefedve hűtőben hagyjuk pihenni egy éjszakát. 
  8. Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd megszórjuk kakaóporral, és friss málnával díszítjük.
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 156
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MIRELITE

Mióta szakács: 2013.11.04.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi készítésű puding, csokipuding, csokoládépuding málnával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

494
málna 150 g
étcsokoládé 125 g
habtejszín 300 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
tojássárgája 4 db
xilit 3 ek
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek