Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Afgán puding

Afgán puding
Afgán puding
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az afgán puding recept végtelenül egyszerű, de annál finomabb. Garantáltan a kedvenc, gyorsan elkészíthető édességek közé fog kerülni a receptkönyvben. A feltét lényegében bármivel variálható, az eredeti afgán fernire általában kardamompor és pisztácia kerül.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük a tejet egy lábasba, egy fél bögrényi kivételével az összeset. Lassú tűzön kezdjük el melegíteni, gyakori kevergetés mellett (le ne égjen).
  2. Mikor már langyos, öntsük hozzá a cukrot, keverjük el, hogy feloldódjon, kóstoljuk meg, elég édes-e, ha nem, mehet még bele.
  3. A kukoricakeményítőt keverjük csomómentesre a megmaradt hideg tejjel, majd adjuk a már forrásponthoz közeli tejhez. Keverjük össze, majd 1-2 perc után zárjuk el a gázt, fedjük le, pároljuk, de gyakran kevergessük meg.
  4. Ezt követően kis tálkákba öntjük, majd jöhet a tetszés szerinti díszítés.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 463
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

petra1019

Mióta szakács: 2014.05.01.
8 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Ferni, házi puding, puding gyümölccsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

493
tej 1 l
kukoricakeményítő 7 evőkanál
cukor 1.5 bögre
eper 10 dkg
kivi 3 közepes db