r
Nosalty Logó

Aranygaluska darázsfészek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
korsócska
Aranygaluska darázsfészek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Összesen 763 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Összesen 6094 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Összesen 294 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 763 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3826.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1225 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.1 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 6094 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Elkészítés

Kelt tészta készítése

  1. Az élesztőt,kis cukorral és 1 dl meleg tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a margarint.
  3. Mélyedést készítünk benne, és hozzáadjuk a tojást, az élesztőt és a maradék meleg tejet.
  4. Jól összegyúrjuk, és kelni hagyjuk.
  5. Ha kétszeresére kelt, akkor 4 db, 20x20 cm-es cipót formázunk belőle. A maradékot másra használjuk.
  6. 1 cm-esre kinyújtjuk.

Kisdarázs készítése

  1. A téglalapokat egyenként meglocsoljuk olvasztott margarinnal.
  2. Megszórjuk darált dióval, porcukorral és vaníliás cukorral.
  3. Feltekerjük, és 3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Állítva beletesszük őket egy margarinozott, 26 cm-es tortaformába.
  5. Hideg sütőbe tesszük, és 170 fokon megsütjük.
  6. Úgy borítjuk ki, hogy az alja kerüljön fölülre.

Citromos öntet

  1. A citrom levét egy kis cukorral kikeverjük.
  2. A pudingport a maradék cukorral és egy kis tejjel csomómentesre keverjük.
  3. Kis adagokban, szinte cseppenként hozzáadjuk a cukros citromlét.
  4. A tejet felforraljuk.
  5. Habverővel belekeverjük a citromos pudingmasszát, és egyet forralunk rajta.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3466
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Aranygaluska darázsfészek
korsócska 12 recept

Az aranygaluska és a darázsfészek ötvözete. Uzsonnára, vacsorára nagyon finom. Úgy vágjuk, mint a tortát. Adagonként leöntjük a kihűlt öntettel.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Kelt tészta készítése

Kisdarázs készítése

Citromos öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek