r
Nosalty Logó

Aranygaluska Böbétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aranygaluska Böbétől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 1396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 6986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    433.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    208 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4304.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1632 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 6986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű lisztet kimérjük és egy tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk és a felében felfuttatjuk az élesztőt. A margarint megolvasztjuk.
  2. Ha az élesztő megkelt, a liszt közepébe mélyedést készítünk, beletöltjük az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a 4 tojássárgáját. Folyamatosan hozzáadjuk a maradék langyos tejet, és a margarint. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg szép hólyagos nem lesz, és elválik az edény falától. Ekkor lehintjük liszttel, és egy konyharuhával letakarva 1-1,5 órán át kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, addig egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diót. Ledörzsöljük róla a külső, hártyaszerű héját, majd ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot és reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük és két egyenlő részre osztjuk.
  4. Egy tortaformát kikenünk margarinnal és félretesszük.
  5. Amikor a tészta megkelt kiborítjuk a gyúrótáblára, kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és egy kis méretű (2 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszagggatjuk a tésztát.
  6. Elővesszük az előkészített tortaformát, az alját kirakjuk az apró pogácsákkal, megkenjük a sor tésztát olvasztott margarinnal és rászórjuk a dió felét. Majd ismét egy réteg tészta következik, ismét megkenjük az olvasztott margarinnal, és rászórjuk a dió másik felét. Majd befedjük a maradék pogácsákkal, ezt az utolsó réteget is megkenjük az olvasztott margarinnal.
  7. Ha kész, 45 percig kelesztjük.
  8. Majd közepesen meleg sütőben készre sütjük. Még forrón, óvatosan kivesszük a formából, és lehintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14398
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A féjem nagymamájától Bözske déditől tanultam ezt a receptet. Mi nagyon szeretjük ebben a formában, s kakaóval fogyasztjuk reggelire vasárnaponként (mondhatjuk nálunk ez egy klasszikus reggeli), de aki szereti, készíthet hozzá vanília sodót is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?