Anyák napi epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g eper60 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
50g martini rosso164 kcal
-
32g babapiskóta118 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
19 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
1092
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
800g eper241 kcal
-
15g zselatin50 kcal
-
200g martini rosso654 kcal
-
126g babapiskóta474 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
4366
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
32g eper10 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
26 kcal
-
5g babapiskóta19 kcal
-
20g tehéntúró29 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
6.8g citrom1 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
Összesen
174
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 56.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1401.9 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.5 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 382.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 437 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 428 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
1092
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125 g
Zsír
-
Összesen 227.3 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5607.7 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 923 mg
-
Vas 1004 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1560 mg
-
Nátrium 543 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.8 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1529.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1749 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 493 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 1712 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
4366
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.3 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
-
800 g eper
-
15 g zselatin
-
2 dl martini rosso
-
18 db babapiskóta
-
500 g tehéntúró
-
150 g porcukor
-
1 db citrom
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag tortazselé
-
1 ek porcukor
Elkészítés
- Az eper 1/3 részét (a legszebb szemeket) félretesszük a díszítéshez, a többit megmossuk, lecsepegtetjük, szárukat kitörjük, az eperszemek nagyságától függően félbe, negyedbe vágjuk. A zselatint a csomagoláson olvasható javaslat szerint felpuhítjuk.
- A vermutot mélytányérba öntjük, beleforgatjuk a babapiskótákat, és egy26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára fektetjük - némelyiket eltörjük, hogy "hézagmentesen" kitölthessük a formát.
- A túrót szitán áttörjük, hogy minél finomabb krémet kapjunk, hozzászitálunk 150 g porcukrot, belereszeljük a forró, folyó víz alatt megsikált citrom héját, és hozzászűrjük a citrom kinyomott levét. A tejszínt (én Hulalát használtam) kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. A zselatint felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal a túrókrémhez keverjük, végül kanalanként hozzáadjuk a tejszínhabot.
- A krém felét a babapiskóták tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék krémmel, fóliával betakarjuk, és 5 órára a hűtőbe tesszük (még jobb, ha előző este elkészítjük).
- Tálalás előtt legalább 1 órával megmossuk, megtörölgetjük, és megtisztítjuk a félretett eperszemeket. Kettőt vékony gerezdekre, a többit vékony karikákra végjuk, és csinosan megdíszítjük velük a torta tetejét.
- A tasakon olvasható utasítás szerint, 1 ek porcukorral elkészítjük a tortazselét, kanalanként a torta tetejére öntjük, és dermedésig, legalább fél órát hidegre tesszük. Tálaláskor meglazítjuk a formán a kapcsot, késsel körbevágjuk-lazítjuk (hogy szépen elváljon a forma oldalától), lehúzzuk a tortagyűrűt, és két sütőlapát segítségével kerek tálra csúsztatjuk (én rajta szoktam hagyni a tortaforma alján).
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 245
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 79647
- Feltöltés dátuma: 2011. június 01.
Ajánló
Kiváló hozzá egy kis eper ízű vermut!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a tortát évek ezelőtt találtam a Nők Lapjában, Lajos Mari receptje. Ez a család kedvence :-).