r
Nosalty Logó

Anyák napi epertorta

NS
Anyák napi epertorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1092
Kalória
31.3g
Fehérje
105.5g
Szénhidrát
56.8g
Zsír
382.4g
Víz
167.8g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
86.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1092 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    382.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1092 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    227.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5607.7 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1529.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1712 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 4366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. Az eper 1/3 részét (a legszebb szemeket) félretesszük a díszítéshez, a többit megmossuk, lecsepegtetjük, szárukat kitörjük, az eperszemek nagyságától függően félbe, negyedbe vágjuk. A zselatint a csomagoláson olvasható javaslat szerint felpuhítjuk.
  2. A vermutot mélytányérba öntjük, beleforgatjuk a babapiskótákat, és egy26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára fektetjük - némelyiket eltörjük, hogy "hézagmentesen" kitölthessük a formát.
  3. A túrót szitán áttörjük, hogy minél finomabb krémet kapjunk, hozzászitálunk 150 g porcukrot, belereszeljük a forró, folyó víz alatt megsikált citrom héját, és hozzászűrjük a citrom kinyomott levét. A tejszínt (én Hulalát használtam) kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. A zselatint felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal a túrókrémhez keverjük, végül kanalanként hozzáadjuk a tejszínhabot.
  4. A krém felét a babapiskóták tetejére simítjuk, belenyomkodjuk az eperdarabokat, bevonjuk a maradék krémmel, fóliával betakarjuk, és 5 órára a hűtőbe tesszük (még jobb, ha előző este elkészítjük).
  5. Tálalás előtt legalább 1 órával megmossuk, megtörölgetjük, és megtisztítjuk a félretett eperszemeket. Kettőt vékony gerezdekre, a többit vékony karikákra végjuk, és csinosan megdíszítjük velük a torta tetejét.
  6. A tasakon olvasható utasítás szerint, 1 ek porcukorral elkészítjük a tortazselét, kanalanként a torta tetejére öntjük, és dermedésig, legalább fél órát hidegre tesszük. Tálaláskor meglazítjuk a formán a kapcsot, késsel körbevágjuk-lazítjuk (hogy szépen elváljon a forma oldalától), lehúzzuk a tortagyűrűt, és két sütőlapát segítségével kerek tálra csúsztatjuk (én rajta szoktam hagyni a tortaforma alján).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p

Ezt a tortát évek ezelőtt találtam a Nők Lapjában, Lajos Mari receptje. Ez a család kedvence :-).

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...