r
Nosalty Logó

Hatlapos Fekete Évától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fekete Éva
Hatlapos Fekete Évától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 814 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8134 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 308 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 814 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1228.7 g
  • Cukor
    731 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2944 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 8134 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, és a többi anyag hozzáadásával tésztát gyúrunk.
  2. Hat egyenlő részre osztjuk, és lisztezett tepsi hátán sütjük, egyenként 15 percig.
  3. A krémhez a cukrot világosbarnára pirítjuk. Hozzáöntünk ¾ dl vízet és 3 dl tejet, és feloldjuk.
  4. A lisztet a többi tejjel elhabarjuk, és a karamellhez öntve sűrűre főzzük, mint a tejbegrízt.
  5. Langyosra hűtjük, és hozzáadjuk darabokban a margarint, a vaníliás cukrot. Kavarjuk, és még langyosan megtöltjük a lapokat. Tetejét vastagon megszórjuk porcukorral. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 33770
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Receptkategóriák

Hatlapos Fekete Évától
Fekete Éva 11 recept

Ez a sütemény régi családi recept. Sokféleképpen készítik, de Anyukám mindig azt mondta, hogy ez az eredeti Hatlapos. Lehet névnap, születésnap, ünnepnap, ez a sütemény soha nem maradhat ki a repertoárból.

Hozzászólások (17)

Törölt felhasználó

Kedves Éva ! Ez volt az anyukám által sütött kedvencem ! Örülök , hogy rátaláltam ! és az eredeti karamellás krémmel . Hamarosan elkészítem ! Köszi ! További jó sütögetést ! Üdv : Fekete Éva

Fekete Éva

Kedves Éva! Örülök, hogy segíthettem, nagyon finom ez a süti. Töltök még fel többet is, ahogy megsütöm és lefényképezem ?ket. Üdv: Éva

Eleison

Kedves Éva! Megcsináltam a sütit, a türelmem elfogyott, így csak 5 lapos lett.:) Igaz egy kicsit megrémültem, amikor a cukrot karamellizáltam, mert azt hittem, nem olvad fel a tejt?l és a vízt?l, de legközelebb már rutinosabban fog menni. A gyerekek még azt se várták meg, hogy megpuhuljon..:)

Fekete Éva

Kedves Eleison! Igen, kicsit nehéz elsodorni, nekem is van úgy hogy csak 5 lap lesz, de ez mit sem von le az értékéb?l. Örülök, hogy ilyen nagy sikere volt. Üdv: Éva

oros kati

nagyon fincsi !!!koszi !!

Törölt felhasználó

Ez a párom és az unokáim kedvence, de eddig készen vettem nekik, mert egyszer anyószom receptje után csináltam, amiben szalakáli volt. Napokig szell?ztettem a lakást a sül? szalakáli szagtól,és akkor úgy döntöttem soha többé, mert az eddi lárott receptekben mindben szalakáli volt. Nagyon megörültem, hogy ebben a receptben szódabikarbónával kell elkészíteni. Csütörtökre jönnek a skacok, addigra elkészítem, s?t meg is tud puhulni.Évike, köszi, hogy felraktad!

Gabimami58

Szia! Látod ezt nem hiszem el ,egyébként is én sütésnél,f?zésnél mindig ablakot nyítok,és mindjárt nem telikmeg a konyha sem a szagokkal,illetve étel illatával. Én csak szalakálit használok mindazokhoz a tésztákhoz melyek nekem receptjeimben vannak,csak végs? esetben szódabikarbóna,vagy süt?por.. Én már 42-éve sütök,és majdnem 38-éve f?zök,így van nagygyon sok tapasztalatom,és saját ötletem alapján készítem legtöbb ételeimet. Ugyan úgy a sütiket is és a hagyomány ?rz?je vagyok,én is.S ezért is írtam képtelenség,hogy neked egyhétig is a szalakáli illatát érzed,akkor mennyit teszel tésztába,hogy ennyire elárasztja a lakást. Én szoba ajtót be teszem és máris nincs étel illattal tele a szoba sem,s mikor végzek mindennel jól kiszell?ztetek még plusszba,így biztosan elkerülöm mind ezeket..:) Üdv.. Gabimami58...

Petra Lászlóné

Köszönöm a receptet. Vas megyei vagyok a hatlapos sütemény minden háznál minden sátoros ünnepkor meg volt sütve. Én is meg fogom sütni.

Törölt felhasználó

A recept tökéletes.Korábban a soklapos sütemények sosem sikerültek,recepted alapján nagyon finom sütit sütöttem ami azonnal elfogyott.

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept! A nyújtással picit meggy?lt a bajom, nem akartak egyformára sikeredni a lapok, de a végeredmény kárpótolt. Omlós, krémes lapok, isteni! :)

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept! A nyújtással picit meggy?lt a bajom, nem akartak egyformára sikeredni a lapok, de a végeredmény kárpótolt. Omlós, krémes lapok, isteni! :)

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept! A nyújtással picit meggy?lt a bajom, nem akartak egyformára sikeredni a lapok, de a végeredmény kárpótolt. Omlós, krémes lapok, isteni! :)

Ilikó

Szia sildiii A tészta nyújtásához egy tanács Az els? lap nyújtásához picivel nagyobb tésztát végy, s kicsit nagyobbra nyújtsd. Amikor a lap a tepsi hátára kerül, vágd körbe a tepsit, s a felesleges darabokat gyúrd a következ? tésztához, s így tovább. Szép egyforma lapokat fogsz sütni. Jó sütést!

Törölt felhasználó

Megsütöttem ,és hatalmas siker volt. Igaz,mikor a pirított cukorra ráöntöttem a tejet ,felcsapott a g?z,kicsit megpirult a kezem is :) S?t megrémültem mikor a cukor össze ugrott -azt gondoltam:-Atya ég mi lesz ebb?l! ? ( ilyet még eddig nem csináltam) De mikor másnap felvágtuk,és megkóstolta a család... Hmmmmmmmmmm.... Isteni finom!!! KÖSZÖNÖM!!!!!!

Fekete Éva

Örülök, hogy ilyen nagy sikere volt a sütinek. A hatlaposnak ezt az elkészítési módját nagyon kevesen ismerik, pedig nagyon finom.

Törölt felhasználó

Az lenne a kérdésem - mivel nem szeretem a vajas (rámás) krémeket - hogy mivel tudnám helyettesíteni a receptben leírt krémet ehhez a tésztához? Esetleg valaki próbálta már másfajta krémmel (f?zött krém/lekvár, stb..) Tapasztalatokat, ötleteket szívesen veszek!! Üdv.! Grani

Ilikó

Szia granita Én ezt a receptet használom, mert tényleg jó, annyi eltéréssel, hogy a krémbe nem teszek se margarint, se vajat, mivel teljesen felesleges. Anélkül is ( vagyis számomra anélkül ) nagyon finom lesz. A krémhez picit több lisztet hasznáok. Ha így készíted a krémet, a lapok töltéséhez ne várd meg, hogy kih?ljön. (A tésztába a margarin helyett én zsírt teszek) A lapok sütése nálam 5-7 perc. (15 perc szerintem nagyon sok lenne) Jó sütést!

Törölt felhasználó

Kedves llikó! Köszönöm a választ, ki fogom próbálni, ahogyan ajánlottad! :) Üdv. Grani

Gabimami58

Szia Granita! Gabimami58 néven vagyok én krémem nem margrinos,és bizom benne elnyeri tetszésed.Ha nem szeretitek ne tán fahéjas ízt natur kakaóporral helyettesisd.. Sok sikert kivánok! Üdv..Gabimami58..

Eletke

Sajnos en nem mertem belevagni,mert gyuras nem az erossegem,de anyukam bevallalta nekem. Nagyon finom, koszonet szepen.e

Gabimami58

Kedves Éva! Igaz én másképp készítem a hatlapost,mert nálunk Göcsejben is más a szokás. csupán annyit árulj el nekem a 6-lap kisütése miért 90-perc?? Mert sokallom az id?t. Mivel el?melegített süt?ben süssük így a vékony lapnak az id? megadása számomra sok. De mint írtam ahány ház annyi szokás.Én nagymamámtól tanultam és az ? receptje szerint készítem el mindig.? valamikor gazdag úraságoknál mint szakács volt,és én így ?rzöm a szép hagyományt. Elmentettem szakács könyvembe te recepted is meg fogom sütni és megírom milyen lett,csak annyi kis külömbséggel én 60dkg lisztet számolok,és közepes tepsi hátán így kitudom sütni a 6-lapot. Biztosan így is nagyon finom,és értesítelek milyen lett..Köszike a recepted.. Üdv..Gabimami58..

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Ma megsütöttem a sütit, és nagyon jónak találom a receptet. A tészta nagyon jó, könny? volt nyújtani a lapokat. Nekem sikerült a 6 lapot kinyújtani 35x45 cm-es tepsi hátán. A krém is nagyon finom lett. Köszi. Móni.

mami5

Kedves Éva ! Megsütöttem s nagy sikere volt. Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre . Üdv: mami

Fekete Éva

Kedves Mami! Én is örülök, hogy elkészítetted, és f?leg annak, hogy nagy sikere volt a sütinek. Üdv: Éva

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek