Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amish káposztasaláta korianderrel

Amish káposztasaláta korianderrel
Amish káposztasaláta korianderrel
18 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet az allrecipes.com oldalon találtam, abban nem szerepel sem édesköménymag, sem koriander, hanem zellermag, az viszont nem volt itthon. Így került bele a másik két fűszer, mert az orromban éreztem az illatukat, amikor az eredeti receptet olvastam. És az orrom nem tévedett, azóta ez a kedvenc káposztasalátánk!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyaluljuk le vagy vágjuk fel a káposztát vékony csíkokra, majd aprítsuk össze a lilahagymát, és keverjük össze a káposztával.
  2. Az öntet hozzávalóit tegyük egy kis lábosba, és forraljuk 2-3 percig.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Öntsük rá a káposztára, és jól keverjük el, majd fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 192
elküldve: 3
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

null-A

Mióta szakács: 2012.04.22.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

amish káposztasaláta korianderrel és édesköménymaggal, korianderes káposztasaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

null-A
null-A / null-A Fri, 2014-10-03 07:26

Szia Vtoncsi!

köszönöm szépen! Én is ritkán szoktam egy az egyben elkészíteni a recepteket, hol ezen változtatok egy kicsit, hol azon, a fehérborecet-balzsamecet párosítás jól hangzik :) szeretnék még feltenni recepteket, de nem olyan egyszerű, hiszen már annyi minden és olyan sokféle változatban szerepel az oldalon!

VToncsi
VToncsi Wed, 2014-10-01 17:39

Kedves null-A!
Szinte azonnal elkészítettem, mikor az oldalra felkerült a recept, és azóta már sokszor, tavasszal-ősszel-télen rendszeresen. Mikor augusztus végén ismét elkészítettem, jutott eszembe, hogy meg sem köszöntem. Nagyon finom. Vörösborecet helyett fehérborecetet és egy löttyintésnyi balzsamecetet, olívaolaj helyett repceolajat használok. Szóval köszönöm a receptet. És szívesen látnék újabbakat is tőled.
Üdvözöl
Vtoncsi

319
káposzta 0.5 közepes fej
lila hagyma 1 közepes fej
cukor 80 g
vörösborecet 1 dl
0.5 tk
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
édesköménymag 1 tk
mustár 1 tk
olívaolaj 1 dl