Amerikai hot-dog, hamburger buci- Hamburger buci 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
450
Kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2694
Kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
21.9g tej12 kcal
-
11.4g víz0 kcal
-
5.2g vaj38 kcal
-
52.3g finomliszt190 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
Összesen
256
Kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1188.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 939 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
450
Kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7130.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 748 mg
-
Nátrium 5635 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 452.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 231.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
2694
Kcal
- 9% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
256
Kcal
Hozzávalók
-
230 ml tej
-
120 ml víz
-
55 g vaj
-
550 g finomliszt
-
7 g instant élesztő
-
2 csapott ek cukor
-
2 tk só
-
1 db tojás
Elkészítés
- Összekeverjük a tejet, a vizet és a vajat. Kb. 50-60 °C-ra felmelegítjük egy kis lábasban, vagy a mikróban.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a liszt felét, a cukrot, az élesztőt és a sót. Keverjük hozzá a felmelegített tejes keveréket és adjuk hozzá a tojást. Keverjük hozzá a maradék lisztet, jól dagasszuk ki, míg el nem válik a tészta az edény falától. (Használhatjuk a robotgépet alacsony fokozaton, tésztakeverővel.)
- Osszuk a tésztát 10-12 darabra és attól függően, hogy mit készítünk (hamburgert, vagy hot-dog-ot) formázzuk gömbölyű, vagy hosszúkás formákká. Helyezzük a tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsire, olyan távolságra, hogy a kelesztés közben megdagadva is elférjenek egymás mellett.
- Meleg helyen kb. 30 percig kelesszük, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 475
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 52744
- Feltöltés dátuma: 2010. április 28.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Ha egyszerre többet készítünk, a fagyasztóban hetekig eláll. Aki szereti a hamburgert, vagy a hot dog-ot, nem fog csalódni.
Hozzászólások (19)
szia istván! fagyasztóban tárolásról: kisütve, vagy csak nyersen, formázva, egy tálcán gondolod a fagyasztást?
Kedves Sz.Ildikó! A fagyasztóban tárolást már a kész pékárúra értettem, nyersen még nem próbáltam. Pizza tésztát már fagyasztottam, nem lett tökéletes a kész pizza, mert szerintem az éleszt?gombák nagy része elhal a fagyasztás során. István
Szia István! A szokásos kérdésem van: próbáltad már igazi éleszt?vel is? Valahogy én nem szoktam a porított verziót használni. A fiaim néhány napja rákattantak a Aldiban kapható 98%-ban csak marhahúsból álló hamburger pogácsára, most már csak egy jó zsemlét kellene sütnöm hozzá. A képen látható bucik pont jónak t?nnek...:-)
Friss élesztövel csak még jobb lehet. Készítsd el azzal nyugodtan. Üdv: Eszter
Kedves Osztriga! Leszoktam az igazi éleszt?r?l mert van, hogy hetekig nincs rá szükség, de van olyan, hogy többször is kell egy héten. Ezért használok instant éleszt?t, az mindíg van otthon 3-4 zacsival. Szerintem ugyan olyan hatással bír, mint a síma.
A modern kor vívmánya az instant éleszt?, én is (hasonló oko miatt, mint István) ezt használom! A fagyasztás után egy átgyúrással "frissíthet?" a tészta, majd meleg helyen kell pihentetni, ilynkor újraélednek az éleszt? hatásai. A receptért sok sok köszönet!
A friss éleszt?t folpackba kell csomagolni, hogy ne száradjon ki, és fagyasztóba rakni. Amikor szükség lesz rá, az ember kiveszi a fagyóból, és szobah?mérsékleten felengedi. Ahogy Locatelli mondja, minek használjunk szárított éleszt?t, amikor frisset is lehet? :) Alkalomadtán jól jöhet, de valahogy nem bírom a szagát. Jó, tudom, ez csak saját vélemény, mindenki máskép szereti! Csak segítséget akartam adni a friss éleszt? huzamosabb tárolásában. Üdv: Mrs Smith
Nagyon köszönöm a válaszokat!! Hétvégén hamburger-party lesz!! Már mondom is a srácoknak!!
Nagyon finom lett, megérte dolgozni vele, bár én beledobtam mindent a kenyérsüt?gépbe, és a megkelt tésztát formáztam csak... Próbáljátok ki úgy is, hogy tesztek bele 2 ek. burgonya-pelyhet és egy csipet aszkorbint...
Nagyon finom lett, megérte dolgozni vele, bár én beledobtam mindent a kenyérsüt?gépbe, és a megkelt tésztát formáztam csak... Próbáljátok ki úgy is, hogy tesztek bele 2 ek. burgonya-pelyhet és egy csipet aszkorbint...
Lehetne olajat tenni a vaj helyett?Mennyivel helyettesíthetném? Köszönöm!
Kedves Zsuzska! Vaj helyett lehet még margarint használni, igaz én még nem próbáltam. Viszont ha olajat szeretnél tenni bele, akkor 0,5 dl-t nyugodtan tehetsz.
Köszönöm,vettem vajat,holnap ki is próbálom.
Nektek nem lett túl lágy a tészta?Nekem kellett még lisztet tenni hozzá, olyan formázhatatlan volt...de végül finom lett:)
Lehet, hogy én is beszerzek párat abból az aldis hambihusiból. Eddig csak a konkurenciáját próbáltam ki, az finom volt. Ha megvan, akkor meg is sütöm!
Szia Istvan! Lehet hülyeseget kerdezek, de dagasztas utan nem kell keleszteni? Kösz: Ildiko
Megsütöttem... kelesztettem:) Nagyon finom lett :)) köszi
Kedves István!Nagyon jól néznek ki! Olyan kérdésem lenne, hogy hasonlít az íze és állaga a boltokban kapható bucikra?Válaszod el?re is köszönöm!