r
Nosalty Logó

Amerikai hot-dog, hamburger buci- Hamburger buci 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Amerikai hot-dog, hamburger buci- Hamburger buci 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 450 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2694 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 256 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 450 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7130.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    5635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2694 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a tejet, a vizet és a vajat. Kb. 50-60 °C-ra felmelegítjük egy kis lábasban, vagy a mikróban.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a liszt felét, a cukrot, az élesztőt és a sót. Keverjük hozzá a felmelegített tejes keveréket és adjuk hozzá a tojást. Keverjük hozzá a maradék lisztet, jól dagasszuk ki, míg el nem válik a tészta az edény falától. (Használhatjuk a robotgépet alacsony fokozaton, tésztakeverővel.)
  3. Osszuk a tésztát 10-12 darabra és attól függően, hogy mit készítünk (hamburgert, vagy hot-dog-ot) formázzuk gömbölyű, vagy hosszúkás formákká. Helyezzük a tésztákat sütőpapírral kibélelt tepsire, olyan távolságra, hogy a kelesztés közben megdagadva is elférjenek egymás mellett.
  4. Meleg helyen kb. 30 percig kelesszük, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 475
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 52744
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha egyszerre többet készítünk, a fagyasztóban hetekig eláll. Aki szereti a hamburgert, vagy a hot dog-ot, nem fog csalódni.

Hozzászólások (19)

Sweetie Pie

szia istván! fagyasztóban tárolásról: kisütve, vagy csak nyersen, formázva, egy tálcán gondolod a fagyasztást?

Törölt felhasználó

Kedves Sz.Ildikó! A fagyasztóban tárolást már a kész pékárúra értettem, nyersen még nem próbáltam. Pizza tésztát már fagyasztottam, nem lett tökéletes a kész pizza, mert szerintem az éleszt?gombák nagy része elhal a fagyasztás során. István

OsztriGa

Szia István! A szokásos kérdésem van: próbáltad már igazi éleszt?vel is? Valahogy én nem szoktam a porított verziót használni. A fiaim néhány napja rákattantak a Aldiban kapható 98%-ban csak marhahúsból álló hamburger pogácsára, most már csak egy jó zsemlét kellene sütnöm hozzá. A képen látható bucik pont jónak t?nnek...:-)

P.

Friss élesztövel csak még jobb lehet. Készítsd el azzal nyugodtan. Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Osztriga! Leszoktam az igazi éleszt?r?l mert van, hogy hetekig nincs rá szükség, de van olyan, hogy többször is kell egy héten. Ezért használok instant éleszt?t, az mindíg van otthon 3-4 zacsival. Szerintem ugyan olyan hatással bír, mint a síma.

Keca

A modern kor vívmánya az instant éleszt?, én is (hasonló oko miatt, mint István) ezt használom! A fagyasztás után egy átgyúrással "frissíthet?" a tészta, majd meleg helyen kell pihentetni, ilynkor újraélednek az éleszt? hatásai. A receptért sok sok köszönet!

Törölt felhasználó

A friss éleszt?t folpackba kell csomagolni, hogy ne száradjon ki, és fagyasztóba rakni. Amikor szükség lesz rá, az ember kiveszi a fagyóból, és szobah?mérsékleten felengedi. Ahogy Locatelli mondja, minek használjunk szárított éleszt?t, amikor frisset is lehet? :) Alkalomadtán jól jöhet, de valahogy nem bírom a szagát. Jó, tudom, ez csak saját vélemény, mindenki máskép szereti! Csak segítséget akartam adni a friss éleszt? huzamosabb tárolásában. Üdv: Mrs Smith

OsztriGa

Nagyon köszönöm a válaszokat!! Hétvégén hamburger-party lesz!! Már mondom is a srácoknak!!

OsztriGa

Nagyon finom lett, megérte dolgozni vele, bár én beledobtam mindent a kenyérsüt?gépbe, és a megkelt tésztát formáztam csak... Próbáljátok ki úgy is, hogy tesztek bele 2 ek. burgonya-pelyhet és egy csipet aszkorbint...

OsztriGa

Nagyon finom lett, megérte dolgozni vele, bár én beledobtam mindent a kenyérsüt?gépbe, és a megkelt tésztát formáztam csak... Próbáljátok ki úgy is, hogy tesztek bele 2 ek. burgonya-pelyhet és egy csipet aszkorbint...

Törölt felhasználó

Lehetne olajat tenni a vaj helyett?Mennyivel helyettesíthetném? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzska! Vaj helyett lehet még margarint használni, igaz én még nem próbáltam. Viszont ha olajat szeretnél tenni bele, akkor 0,5 dl-t nyugodtan tehetsz.

Törölt felhasználó

Köszönöm,vettem vajat,holnap ki is próbálom.

Törölt felhasználó

Nektek nem lett túl lágy a tészta?Nekem kellett még lisztet tenni hozzá, olyan formázhatatlan volt...de végül finom lett:)

kryszty79

Lehet, hogy én is beszerzek párat abból az aldis hambihusiból. Eddig csak a konkurenciáját próbáltam ki, az finom volt. Ha megvan, akkor meg is sütöm!

manna113

Szia Istvan! Lehet hülyeseget kerdezek, de dagasztas utan nem kell keleszteni? Kösz: Ildiko

manna113

Megsütöttem... kelesztettem:) Nagyon finom lett :)) köszi

.Ivett.

Kedves István!Nagyon jól néznek ki! Olyan kérdésem lenne, hogy hasonlít az íze és állaga a boltokban kapható bucikra?Válaszod el?re is köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet gyönyörű házi zöldségeskerted egyszerűen

Hiába lehet lassan a szezon legjobb zöldségeit megkapni a piacon és a zöldségesnél, sokan lehetnek, akik az egyre magasabb árak miatt inkább maguk nevelnék fel az idei koktélparadicsom-palántákat, vagy termesztenének otthon friss paprikát. Adunk pár tippet, amivel te is csodás kis kertet készíthetsz akár az erkélyre is.