Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás puding

Almás puding
Almás puding
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors nyalánkság.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Almát meghámozzuk, felkockázzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen elfedi.
  2. Nem teljesen puhára főzzük.
  3. 8 dl tejet felforralunk. Vaníliapudingot elkeverjük 2 dl hideg tejjel. Amikor felforrt a tej, beletesszük a pudingos tejet, és elkeverjük.
  4. Főzzük még pár percig, majd hozzáadjuk a búzadarát, vaníliás cukrot és az összeturmixolt almát.
  5. Felverjük a tojásfehérjéket a porcukorral, és a megfőtt kihűlt krémhez keverjük.
  6. Tálakba öntjük. Tetejét ízlés szerint díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 057
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás tejbedara, pudingos tejbegríz almapürével, almás desszertkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

548
tej 1 l
alma 0.5 kg
porcukor 15 dkg
tojásfehérje 3 db
búzadara 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak