r
Nosalty Logó

Karamelles almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Karamelles almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Továbbá

Összesen 722 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Továbbá

Összesen 2885 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellhez

Továbbá

Összesen 193 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 722 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1074 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2885 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való vajat megolvasztjuk, és beleöntjük a lisztbe. Pici sót és kis cukrot adunk hozzá. Esetleg vizet, ha szükséges. Összegyúrjuk.
  2. Az almákat meghámozzuk, kettőbe vágjuk, és magházukat eltávolítjuk.
  3. A tepsibe helyezzük az almákat úgy, hogy a domború felük nézzen felfelé.
  4. A karamellhez való cukrot és vajat addig melegítjük, míg karamelles nem lesz. Majd ráöntjük az almákra. (Megszilárdul ráöntéskor a karamell, de sütésnél visszaolvad majd.)
  5. A tésztát kinyújtjuk, és ráborítjuk az almákra.
  6. 45 percet sütjük. Az alma megpárolódik, a tészta ropogós lesz, és a karamell-almalé keverékből nagyon finom szósz lesz. :-)
  7. Ha megsült, nagyon óvatosan az egészet egy tálra borítjuk. (A formával megegyező tálat fogunk, lefedjük,és egy gyors perdítés.) Így a tészta alulra kerül. Olyan, mint egy egy kis tésztatányérban lenne a mennyei alma.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3536
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy francia sráctól kaptam a receptet. Személyesen el is készítette a konyhámban, mint egyik kedvencét.

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek