Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite 5. - baracklekváros

Almás pite 5. - baracklekváros
Almás pite 5. - baracklekváros
54 perc / előkészület: 35 perc főzés: 4 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy "Esély" című süteményes könyvem és ebben található ez az almás, Finom almás lepény névvel.
Ha esetleg marad másnapra, akkor is ugyanolyan finom.
Az almát véleményem szerint mindenképpen ki kell nyomkodni és a citromlé is elhagyhatatlan, hiszen így lesz szép világos a töltelékünk. Én személy szerint nem szoktam cukrot tenni a töltelékbe, a pár kanál mézen kívül, hiszen az alma egyébként is édes gyümölcs.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük az almákat, levét kinyomjuk (aki reszeli az megihatja a "munkabért")
  2. 1 kanál margarint hevítünk és hozzáadjuk a kinyomkodott almát. Átforgatjuk és hozzáadjuk a citromlevet, valamint a fahéjat, valamint a mézet.
  3. Pár percig kavarjuk és a töltelékkel el is készültünk.
  4. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, sót, cukrot és a margarint, összemorzsoljuk.
  5. Hozzáadjuk a tojás sárgákat és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk, amit kétfele veszünk.
  6. Gáztepsi nagyságúra sodorjuk az egyik lapot, bekenjük a baracklekvárral, majd ráterítjük a tölteléket.
  7. A másik tésztát is kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékre.
  8. Megkenjük az egyik tojásfehérjével és villával megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  10. Porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 315
elküldve: 9
receptkönyvben: 342
elkészítve: 12/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgabarack-lekváros-almás, lekváros-almás pite

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hmmcsike
Hmmcsike Fri, 2013-11-22 18:05

Szia!
Nem vagyok egy szakácsok gyöngye, de ma ezt megcsináltam, méghozzá egyedül :D
Soha még hasonlót sem sütöttem. Közben motyogtam is, hogy "jézusom, biztos ilyen sok cukor kell bele?" meg "ennyi vajat mire elgyúrmázom..."
2,5 fél órámba telt mindennel együtt. Közben a konyha és a monitor között szaladgáltam lépésről-lépésre :) MEGÉRTE! Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! Ezt máskor is megsütöm, az biztos :)

szuszi
Jolán / szuszi Fri, 2013-11-22 18:36

Helo Hmmcsike..!
Jót derültem a hozzászólásodon....és nagyon örültem, hogy sikerült a pitéd :-) Nagyon nagyon igyekszem a receptjeimet úgy leírni, hogy azzal valóban eláruljam a kis konyhai trükkjeimet...hiszen éppen azt szeretném, hogy olyan fincsi legyen mint ahogy azt én készítem!! Egy kis előregondolkodással tényleg nagyon rövid idő alatt el lehet készíteni....a leg nehezebb ebben az alma hámozása és reszelése. Minél többet készítünk valamit annál hamarabb elkészül....remélem a második pitéd hamarabb megsül :-)
üdv Joln

godotravarva
godotravarva Sun, 2012-11-11 14:08

Sajnos ez a pite egyszerúen ISTENI!!! Csak ne kellene folyton fogyózni! Köszönöm!!!!!!!

wikkancs14
wikkancs14 Mon, 2012-10-22 18:20

No, hát én azért regisztráltam, hogy megköszönjem. Bár a többi almás pite receptet nem próbáltam ki, de azt hiszem, igencsak jó döntés volt a Tiédet választani! Isteni finom lett - a saját, család és barátok egybehangzó véleménye alapján! Befaltuk az utolsó morzsáig :) Köszönöm!

szuszi
Jolán / szuszi Tue, 2012-10-23 07:36

Kedves Wikkancs14 !

Nagyon örülök, hogy sikerült elkészítened ezt a pitét és hogy a Családodnak is ízlett :-) További jó sütögetést kívánok...:-))

üdvözlettel: Jolán

myrcy
myrcy Sat, 2012-10-06 17:19

Megcsináltam, és sikerült!! :) első almáspitécském!!

szuszi
Jolán / szuszi Sun, 2012-10-07 07:10

Kedves Myrcyke !

Örülök, hogy sikerült a pite....Csak hozzá kell állni a sütögetéshez és itt a NoSaltyn igazán ügyes kis receptek vannak, amit kezdő háziasszonyok is sikeresen elkészíthetnek :-)
Nincs annál jobb érzés, amikor a jól elkészített ételt feltálalhatjuk szeretteinknek.

üdv Jolán

karica
karica / karica Sat, 2012-03-24 19:49

Szia
Én ezt ma elkészítettem, s nagyon ízlik a családnak. Még soha nem csináltam lekvárral, de ezentúl így fogom. Annyit változtattam csak az általad megadott recepten, hogy a tojások keményre vert habját belekevertem a reszelt almás töltelékbe, így könnyebb és magasabb lett a töltelék (s nem kellett kidobni a fehérjét).
Köszönöm a receptet!

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2012-03-28 06:59

Kedves Karica !
Jó ötlet, hogy a tojáshabot a töltelékbe keverted. Most amikor a tojás ára az egekben....minden porcikáját fel kell használni :-)) További jó sütögetést!!
üdv: Jolán

eny24
eny24 Fri, 2012-02-10 18:23

Nagyon finom omlós, puha lett!! :)))Isteni finom

melinda1981
melinda1981 Thu, 2011-11-17 09:46

Nagyon jól néz ki! Mindenképp kipróbálom!
Egy kérdésem lenne: kb 30x30-as tepsiben is süthetem?

szuszi
Jolán / szuszi Thu, 2011-11-17 13:45

Kedves Melinda!
Természetesen sütheted, én az un. gáztepsiben sütöm, ami jó nagy!

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2011-10-29 06:52

Kedves Zsu!
Én nem igazán szerettem az almás pitéket. Szomszédasszonyom is úgyszintén nem volt oda érte. Viszont ez a recept nagyon kellemes kis sütit tud varázsolni a tányérra és nem utolsósorban csinos is, hiszen bármelyik receptet nézegetve elég sötétek a töltelékek. Nos ez szép világos marad, ami ránézésre is guszta :-))
Örülök, hogy ízlik :-)
üdv Jolán

szepandi3
szepandi3 Thu, 2011-10-27 17:52

A legfinomabb almáspite recept! Én az alsó tésztára darált diót szórok, majd nyersen a 2 kiló szeletelt almát, meghintem fahéjjal, rá a tészta és így lesz szerintem tökéletes!! Gáztepsiben sütöttem...

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2011-10-29 06:46

Valóban jó ötlet diót szórni az alma alá, különösen ha nincs kinyomkodva és megpárolva az alma.
Örülök, hogy ízlett :-)
üdv Jolán

lilla811
lilla811 Thu, 2011-10-13 15:49

A recepten leírtakat már többször alkalmaztam -és elmondhatom, hogy valóban nagyon finom. Óriási sikere van mindig. Már többféle almás lepény receptet kipróbáltam, de ízre meg sem közelítette ezt. A saját készítésű baracklekvárral, és azt egy kis mennyiségű darát dióval megszórva, egészen különleges ízharmónia keletkezik.
Hálásan köszönöm a receptet! :-)

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2011-10-29 06:49

Alma, dió, lekvár....szerintem is jó kis családot alkot :-)
Egyébként ha a recept szerint készíted, mármint a tölteléket - egyáltalán nem áztatja el a tészát, ha esetleg nincs otthon dió, anélkül is mükszik :-)
További jó sütögetést!
üdv Jolán

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2010-11-17 14:39

Kedves Lindy !
Örülök, hogy ízlik az almás....és igen, a dió kimondottan jót tesz a sütinek :-))
üdv Jolán

Lindy
Lindy / Lindy Tue, 2010-11-16 18:19

Hát ez egyszerűen nagyszerű!!!Isteni finom és gyorsan kész van:) (én szórtam a lekvárra egy kis diót,jó lett) Köszi, hogy feltetted:D

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2010-11-10 14:02

Kedves Zsuzsi !
Igyekszem még jó kis sütiket feltenni ebből a szakácskönyvből :-)))
üdv Jolán

vezsu
vezsu / vezsu Wed, 2010-11-10 10:41

Igen, igen, igen....nem hivalkodó, nem flancos, csak egyszeúen finom. De azt viszont nagyon....!!!Abban a konyvben még bisztosan sok ilyen csoda van...én kíváncsian várom. Koszonom, zsuzsi.

924
finomliszt 45 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 22 dkg
porcukor 18 dkg
tojássárgája 3 db
tejföl 2 ek
alma 1.5 kg
fahéj 1 kk
citromlé 4 ek
virágméz 3 ek
sárgabaracklekvár 15 dkg
1 csipet