Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós muffin Glaser konyhájából

Almás-túrós muffin Glaser konyhájából
Almás-túrós muffin Glaser konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habár a tészta állaga eléggé tömör, a kész muffin puha és laza. Ebből az adagból nekem 10 darab muffin lett.  Frissen a legfinomabb!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Az almát elkeverjük a citromlével. A lisztet elkeverjük a sütőporral és fahéjjal.
  2. A tojást elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal, túróval és a tejjel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az egészet gyorsan összekavarjuk. Majd hozzákavarjuk az almát is.
  3. A masszát szilikon muffinformákba kanalazzuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 3 075
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós muffin, gyümölcsös muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

589
alma 1 közepes db
citromlé 1 ek
finomliszt 180 g
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 0.5 tk
vaníliás cukor 0.5 csomag
tojás 1 db
napraforgó olaj 60 ml
tehéntúró 125 g
cukor 50 g
tej 3 ek