Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búzadarás-almás pite

Búzadarás-almás pite
Búzadarás-almás pite
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almás pite nagy kedvenc. Én nagy tepsiben szoktam sütni, így vékony a tészta, de természetesen lehet kisebb méretű tepsiben sütni, úgy vastagabb pitét kapunk.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport (annyi liszt szügséges, hogy könyen gyúrható tésztát kapjunk).
  2. Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük.
  3. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket vékonyra elnyújtjuk, és olajjal kikent tepsibe tesszük, megszórjuk a  búzadarával, elosztjuk rajta az almát (amit jól nyomkodjunk ki), és szórjuk meg cukorral, majd tegyük rá a megmaradt kinyújtott tésztát, villával szurkáljuk meg a tetejét, és süssük meg.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás sütemény, vékony pitetészta almatöltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1259
margarin 25 dkg
cukor 10 dkg
tojás 5 db
tejföl 2 dl
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
alma 2 kg
búzadara 5 evőkanál
cukor 20 dkg