r
Nosalty Logó

Almás-körtés-nektarinos morzsás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
aureliavadaszan
Almás-körtés-nektarinos morzsás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 1877 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 136 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 1877 kcal
  • 2% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almákat és körtéket meghámozzuk, kis kockákra feldaraboljuk, a nektarinok magjait eltávolítjuk, és szintén felkockázzuk.
  2. A felkockázott gyümölcsöket egy nagyobb, vékonyan kivajazott kerámia tálba szórjuk, meglocsoljuk 1 ek citromlével, megszórjuk a fahéjjal és szerecsendióval, és az egészet jól összeforgatjuk. Ha szükséges, megszórhatjuk egy kis (vaníliás) cukorral.
  3. Megszórjuk 50 g (vagy egy marék) áfonyával.
  4. A lisztet összekeverjük az 50 g cukorral és összemorzsoljuk a vajjal. A morzsát egyenletesen a gyümölcsökre szórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. (Akkor jó, ha a tetején lévő morzsa arany-barnás színt kap.)
  6. Ha kész, száraz serpenyőben pirított, szeletelt mandulával "díszítjük".
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1349
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 11.

Ajánló

Tipp: Nyáron vaníliafagyival tálaljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Ha valami könnyű desszertet szeretnénk, gyorsan. :)

Hozzávalók

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek