Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-körtés-nektarinos morzsás süti

Almás-körtés-nektarinos morzsás süti
Almás-körtés-nektarinos morzsás süti
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami könnyű desszertet szeretnénk, gyorsan. :)

hozzávalók / 5 adag

A töltelékhez

A morzsához

ajánlat

Tipp: Nyáron vaníliafagyival tálaljuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat és körtéket meghámozzuk, kis kockákra feldaraboljuk, a nektarinok magjait eltávolítjuk, és szintén felkockázzuk.
  2. A felkockázott gyümölcsöket egy nagyobb, vékonyan kivajazott kerámia tálba szórjuk, meglocsoljuk 1 ek citromlével, megszórjuk a fahéjjal és szerecsendióval, és az egészet jól összeforgatjuk. Ha szükséges, megszórhatjuk egy kis (vaníliás) cukorral.
  3. Megszórjuk 50 g (vagy egy marék) áfonyával.
  4. A lisztet összekeverjük az 50 g cukorral és összemorzsoljuk a vajjal. A morzsát egyenletesen a gyümölcsökre szórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. (Akkor jó, ha a tetején lévő morzsa arany-barnás színt kap.)
  6. Ha kész, száraz serpenyőben pirított, szeletelt mandulával "díszítjük".
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 079
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

aureliavadaszan

Mióta szakács: 2015.11.07.
19 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

crumble, őszi morzsasüti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

375
alma 2 közepes db
körte 2 közepes db
nektarin 2 db
fekete áfonya 50 g
fahéj 1 tk
szerecsendió 1 késhegynyi
citromlé 1 ek
vaníliás cukor 1 ek
margarin 100 g
barna cukor 50 g
rozsliszt 100 g
mandulapehely 10 g