r
Nosalty Logó

Almás-kevert sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csokoládé és rúzs
Almás-kevert sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4507.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1068 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 2688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk, majd lereszeljük (3 közepes alma kb. megpucolva 25 dkg lesz). Rászórjuk a fahéjat és a cukrot.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a két egész tojással és az almás keverékkel. Hozzákeverjük a diót vagy mazsolát, amit szeretnénk. Elég masszív keveréket kapunk!
  3. Egy őzgerinc vagy vekni formát kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük, hogy véletlenül se ragadjon le. Belekanalazzuk a keveréket, és a 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a belsejét. Ha túl hamar pirulna a teteje, mérsékeljük a hőfokot 160-165 fokra. Az alma nedvességétől is függ, mikor sül meg, nekem volt már 40 perc 170 fokos, légkeveréses sütőben.
  4. Az összetört csokoládét a kiskanálnyi vajjal vagy vízgőz fölött vagy a mikróban felolvasztjuk, majd ha már kihűlt a sütemény, rákenjük. Ha megdermedt, szeletelhetjük is!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8779
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-kevert sütemény
Csokoládé és rúzs 5 recept

Ha sok az alma - esetleg kicsit fonnyadtabb-, akkor is remekül felhasználható és hamar elkészül. Vihető az iskolába, uzsonnára, lakásavatóra, szóval bárhol megállja a helyét:)! Nekünk két őzgerinc formánk van, ezért alapból dupla adagban készül:) Bővebb infó a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek