Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-kevert sütemény

Almás-kevert sütemény
Almás-kevert sütemény
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha sok az alma - esetleg kicsit fonnyadtabb-, akkor is remekül felhasználható és hamar elkészül. Vihető az iskolába, uzsonnára, lakásavatóra, szóval bárhol megállja a helyét:)! Nekünk két őzgerinc formánk van, ezért alapból dupla adagban készül:) Bővebb infó a blogomon.

hozzávalók / 5 adag

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg alma (reszelve - szinte mindegy, hogy milyen, de ha édesebb, akkor kevesebbet tegyünk, ha savanyúbb, akkor többet!)
  • 1 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)
  • 20 dkg cukor (kristály)
  • 2 db tojás (egész)
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg étcsokoládé (bevonóhoz)
  • 2 dkg margarin (kiskanálnyi a bevonóhoz)
  • 5 dkg dió (durvára vágva, vagy mogyoró, vagy mazsola, más kandírozott gyümölcs)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk, majd lereszeljük (3 közepes alma kb. megpucolva 25 dkg lesz). Rászórjuk a fahéjat és a cukrot.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a két egész tojással és az almás keverékkel. Hozzákeverjük a diót vagy mazsolát, amit szeretnénk. Elég masszív keveréket kapunk!
  3. Egy őzgerinc vagy vekni formát kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük, hogy véletlenül se ragadjon le. Belekanalazzuk a keveréket, és a 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a belsejét. Ha túl hamar pirulna a teteje, mérsékeljük a hőfokot 160-165 fokra. Az alma nedvességétől is függ, mikor sül meg, nekem volt már 40 perc 170 fokos, légkeveréses sütőben.
  4. Az összetört csokoládét a kiskanálnyi vajjal vagy vízgőz fölött vagy a mikróban felolvasztjuk, majd ha már kihűlt a sütemény, rákenjük. Ha megdermedt, szeletelhetjük is!
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 439
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csokoládé és rúzs

Mióta szakács: 2014.05.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás sütemény, őzgerinces süti, csokis almás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

538
finomliszt 25 dkg
alma 25 dkg
fahéj 1 kávéskanál
cukor 20 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
étcsokoládé 5 dkg
margarin 2 dkg
dió 5 dkg