r
Nosalty Logó

Almás-habos rácsos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-habos rácsos linzer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 720 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5744 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 247 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 720 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    246.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5192 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    2157 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    820.7 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 5744 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a kétharmad részét a tepsibe tesszük, megszórjuk a két kanál prézlivel.
  2. Az almát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a 2 kanál cukrot, fahéjat, és keverjük még vele egy kicsit. Ha kihűlt, a tésztára terítjük.
  3. A tojásfehérjét kézi habverővel nagyon kemény habbá verjük, és csak azután adagoljuk hozzá a cukrot, és a vaníliás cukrot, amivel tovább verjük, majd ráterítjük a tésztára.
  4. A maradék tésztával berácsozzuk.
  5. Meleg sütőbe tesszük, majd a lángot mérsékeljük, hogy a hab ne barnuljon meg, de száradjon át. Nekem sima gázsütőm van, nem tudok hőfokot írni.
  6. Ha kihűlt, éles vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 23x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 30909
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Ajánló

Alma szezonban, de bármikor könnyen elkészíthető édesség!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon sokszor megsütöttem, mindig szépen sikerült. Készítettem már mákkal és dióval is, de rács nélkül is. Olyankor az egész tésztát a tepsibe teszem, rá a tölteléket, majd a habot. A habot én mindig kézi habverővel verem, mert akkor mindig szépen sikerül!

Hozzászólások

Fenyveske

Hmmmmm......:) Jól hangzik! Hétvégén elkészítem családom örömére! Köszönöm: Judit

Törölt felhasználó

Kérlek, majd számolj be róla! El?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia !1 db. margarin az hány dkg.? Köszi!

Törölt felhasználó

Szia! Általában 25 dkg, egy db, ha jól értelmezem.

Törölt felhasználó

Igen, jól érted, egy margarin 25 dkg-os! Jó sütögetést!

Iluj

Nagyon köszönöm :-) Mindenki elalélt t?le :-)

Törölt felhasználó

Kedves egészségetekre, örülök, hogy ízlett!

judeszke

Szia! Nagyon finom lett!!! Eddig még sosem sikerült a linzer része és most nagyon jó lett! Köszönöm a családom nevében is a receptet!! Üdv,Judeszke

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy sikerült elkészítened, nekem ez nagyon bevált recept.

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet nagyon finom lett, de én vajjal készítettem.

Törölt felhasználó

Kedves egészségetekre.

Anita P.

Én kábé 45 perc alatt sütöttem meg 175 fokon... Lehet hogy az túl meleg volt, mert kicsit megbarnult a tetején a hab - viszont ISTENI lett!!!! Nagyon finom, bárkinek csak ajánlani tudom! Köszi a receptet!! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen, én nem tudok h?fokot írni, de az ízén nem ront, ha a hab rózsaszín, vagy netán barnább lesz.

Törölt felhasználó

Szia! Tetszik a recept, szerinted úgy is jó lehet, ha az almát el?tte nem párolom meg, csak jól kinyomkodom? Anita

Törölt felhasználó

Biztos hogy jó úgy is, nem mindenki párolja meg az almát. Én meg szoktam, mert így az alma jobban átveszi a fahéj ízét.

Vasadi Imy

Helló. Én is megcsináltam a receptet. Dupláztam a receptet és az egyik adagot Xilittel csináltam meg (diabetikus nagyinak). Nagyon jól sikerült ... annyit változtattam még, hogy tettem hozzá egy pici bikarbónát, hogy omlósabb legyen meg egy kanál tejfölt .. Köszönöm

Törölt felhasználó

Én is szoktam úgy is, hogy teszek hozzá pár kanál tejfölt. S?t a bejglit is így készítem, csak akkor még 2 dkg éleszt?t elmorzsolok a tésztában, csak úgy kelesztés nélkül. Ami a lényeg, így nem reped szét! Örülök, hogy elnyerte a tetszésed, jó sütögetést!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek