Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-fahéjas zabkása Lester konyhájából

Almás-fahéjas zabkása Lester konyhájából
Almás-fahéjas zabkása Lester konyhájából
12 perc / előkészület: 2 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Átestem a zabkása-tűzkeresztségen :) Eddig valamiért nem éreztem úgy, hogy szeretnék zabkását enni, vagy egyáltalán készíteni. De nem bántam meg, sőt! Nagyon finom, gyorsan kész, és ezer variációja van. Elsőre almával és fahéjjal gondoltam, azzal nagyon nem lehet mellé lőni :)

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet (én most nagy szeműt vettem, de kisebbel lehet, még finomabb) picit átpirítjuk egy fazékban, majd felöntjük kétszeres mennyiségű tejjel. Aki sűrűbbre szeretné, öntsön rá kevesebbet, de helyettesítheti akár vízzel is. Hozzáadjuk a mézet és fahéjat. Kb 5-10 perc alatt puhára, sűrűre főzzük.
  2. Ha elkészült, hozzákeverjük a reszelt almát.
  3. Tálaláskor megszórjuk plusz fahéjjal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 515
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lester

Mióta szakács: 2017.01.09.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás kása, zabpelyhes kása

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

217
zabpehely 1 bögre
alma 2 közepes db
tej 4 dl
méz 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint