Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almaleves 5. -pudingos

Almaleves 5. -pudingos
Almaleves 5. -pudingos
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kreatívkodni a konyhában, és új dolgokat kipróbálni. Így került sor erre a nagyon egyszerűen elkészíthető levesre is, amit bátran ajánlok mindenkinek, mert egyszerűen elronthatatlan, és hidegen is - melegen (langyosan) is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha túl sok almánk van, és már nem tudunk vele mit kezdeni, jól jöhet egy kis változatosság a felhasználására.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, és falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük 1 l vízzel.
  2. Elkezdjük főzni, és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3-4 ek cukrot (attól függően, hogy az alma mennyire édes vagy savanykás, lehet többet vagy kevesebbet is tenni hozzá) és 1 tk fahéjat.
  3. Amikor az alma megpuhult, akkor behabarjuk a levest. Ehhez 1 dl vízben elkeverünk 1 cs vaníliás pudingport, majd hozzáöntünk 2 dl tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, majd lefedve hűlni hagyjuk. Tálalás előtt újra átkeverjük, és ha szükséges, akkor cukorral, őrölt fahéjjal, esetleg citromlével ízesítjük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 84 770
elküldve: 12
receptkönyvben: 592
elkészítve: 79/92
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

pudingos almaleves, almaleves pudingporral sűrítve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sat, 2016-01-09 13:00

Nagyon finom lett és gyorsan összedobtam :) Én megbolondítottam a végén a fagyasztóból kivett eperrel :) Isteni volt így is-úgy is! Köszi a receptet :)

baksajt
baksajt Mon, 2013-10-21 09:15

Nagyon jó kis leves, az egész családom imádta! Köszönöm a receptet! :)

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2013-06-13 13:48

Isteni lett! Életem első almalevese! Köszi a receptet! Ki fogom próbálni más gyümölccsel is ez alapján! :D Üdv: Ági

skeissy
skeissy Fri, 2012-02-24 13:53

Szia! Csatlakozom az előttem szólókhoz! Én is nagyon köszönöm a receptet! Főleg azért, mert eddig az alma leves mumus volt a számomra, még a pudingos is ízetlenre sikerült és gázul. De most megtört a jég, nemhogy ehető, de finom is! Tök jó! Hálásan köszönöm!

_melinda_
_melinda_ Tue, 2012-01-31 14:02

Szia! :) Nagyon finom lett cukor nélkül is! (Édes almából) Köszönöm! :)

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2012-01-17 14:52

szia iceflower! az lenne a kérdésem, hogy főzős vagy főzés nélküli pudingot használtál???

Picuur
Picuur Sat, 2011-09-03 13:32

Ma elkészítettük, finom volt és egyszerű. Köszönjük a receptet!

iceflower
iceflower / iceflower Wed, 2011-02-09 13:09

Köszi az ötletet! Puncs pudinggal még sosem készítettem, de mindenképpen ki fogom próbálni! :)
Neked is szép napot!

agibaby
agibaby Sat, 2011-01-29 13:29

Szia! Én is így szoktam készíteni, néha vanília puding helyet puncs ízűt használok! Szerintem a gyümölcsleves csakis így finom! Szép napot Nektek!

Nuff
Nuff / Nuff Fri, 2011-01-21 13:48

Szia!

Én tegnap ezt csináltam meg és nagyon finomra sikerült! Köszönöm a receptet! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-30 19:17

 A gyumolcslevest en is igy fozom,csak annyi kulonbseggel,hogy nem tejet hanem tejfolt hasznalok a habarashoz,mehet meg reszelt citromhej is bele,es csak(szerintem)hidegen finom!

159
alma 50 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 3 ek
tej 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint
1 csipet
citromlé 10 csepp
víz 1.1 dl