r
Nosalty Logó

Áfonyaszószos-kukoricás-sültszőlős saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Áfonyaszószos-kukoricás-sültszőlős saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 1278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy jénai tálban egyenletesre elkeverjük a kukoricát, áfonyaszószt és a szőlőszemeket. Hozzáadunk egy kanál zsírt és néhány babérlevelet.
  2. A tálat sütőbe tesszük 170 fokra, kb. 30 percre. 10 percenként megkavarjuk. A zsír, a szósz és néhány szőlőszem kifolyó leve miatt nem szokott leragadni semmi. Akkor készült el az étel, ha a szőlőszemek megroskadnak és a képen látható állagot érik el.
  3. Míg megy a sütő, egy fazék vízben 2 tojást keményre főzünk.
  4. Ugyancsak ekkor megsütünk egy serpenyőben egy szelet tarját, vagy előveszünk némi maradék hideg sültet.
  5. Tálaláshoz a fő fogás mellé a tojásokat karikázunk, a húst apró darabokra vágjuk. A szőlőt és a tojásokat fahéjjal hintjük be. Az itt megadott hozzávalókból két főre fél főétel, vagy egy főre egy nagy főétel jön ki.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1173
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 10.

Ajánló

Nagyon édes étel, ezen a hús csak picit enyhít. Italként édes aromájú chai teát javaslok hozzá, cukor nélkül. Ha a kalóriák nem számítanak, akkor egy pohár édes sherry is finom vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept lényege az áfonyaszósz, kukorica és szőlő összeérése, ami szirupos, erősen édes ételt eredményez. Főételnek vagy hús és tojás nélkül desszertnek is beválhat. Az ötletet egy amerikai ismerősömtől kaptam, aki Hálaadás körül minden húsételt áfonyaszósszal készít. Bármelyik évszakban elkészíthető, mivel a szőlő, kukorica és áfonyaszósz mirelitből/konzervből is hozzáadható: ilyenkor tovább kell sütni, és kicsit kevésbé aromás lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.