Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrókrém torta

Epres túrókrém torta
Epres túrókrém torta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szülinapjára szerettem volna valami finomat készíteni az általa preferált finomságokból, és ez sikerült. Azt mondta a család, hogy finom lett, így gondoltam megosztom veletek.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a könnyű desszerteket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütünk egy piskótát az 5 tojásból: A tojásokat szétválasztjuk, az 5 tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
  2. A felvert fehérjébe belekeverjük az 5 nagy kanál kristálycukrot, és tovább verjük vele. Majd belekeverjük az 5 tojássárgáját, ezzel is tovább verjük.
  3. Legvégül beletesszük kanalanként a 5 nagy kanál lisztet, és eldolgozzuk.
  4. Kimargarinozott és kilisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Berakjuk az előmelegített sütőbe (villanytűzhelynél ez kb. 150-160 fok, de ezt igazából mindenki maga tudja kitapasztalni). Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad semmi rá. 
  5. Ha kihűlt visszatesszük a sütőformába, később ebben a formában készül az egész torta.
  6. Elkészítjük a krémet: a fél kg túrót átpaszírozzuk egy szűrőn, majd belekeverjük a citrom reszelt héját, és egy fél citrom levét, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.
  7. Gépi habverővel felverjük a habtejszínt, amibe belekeverjük a zselatinfixet, ha kész, akkor összekeverjük a túróval, és az egész krémet a sütőformában lévő piskotára kenjük (nem baj, ha hozzáér a sütőforma oldalához).
  8. Végezetül a lemosott, száraz, felszeletelt epret tetszés szerint a túrókrémre rakosgatjuk, és az expressz tortazselével lelocsoljuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 231
elküldve: 8
receptkönyvben: 169
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kaporka

Mióta szakács: 2011.01.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres túrótorta, tejszínes-epres túrótorta, citromos túrótorta eperrel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

479
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 500 g
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 6 teáskanál
habtejszín 3 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
zselatinfix 1 csomag
eper 45 dkg
tortazselé 1 csomag