Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás túró

Áfonyás túró
Áfonyás túró
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karamellizálás helyett a barna cukorral megszórt desszertet tegyük a hűtőbe kb. 30 percre, míg a cukor megolvad és egy vékony karamellszirup réteget alkot. A desszertet rétegezhetjük akár egy nagyobb edénybe is. Az áfonyára szórhatunk 8-10 ek kukoricapehelyt is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyát megmossuk, hagyjuk lecsepegni.
  2. A túrót a citromlével, citromhéjjal, cukorral és vaníliás cukorral simára keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  3. A túró felét 6 kb. 200 ml űrtartalmú edény aljára simítjuk. Elosszuk rajta az áfonyát, a maradék túrót rásimítjuk.
  4. Megszórjuk a barna cukorral, karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 607
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

áfonyás krémtúró, karamellizált túrókrém gyümölccsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

357
áfonya 500 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 500 g
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 250 g
barna cukor 4 ek