r
Nosalty Logó

Áfonyás svájci vajkrém

NS
Áfonyás svájci vajkrém
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

219
Kalória
2.1g
Fehérje
20.5g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
31.2g
Víz
39.4g
Koleszterin
310mg
Élelmi rost
19.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Összesen 2627 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Áfonyás ízesítés

Alap vajkrém

Összesen 314 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    246 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 2627 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Áfonyás ízesítés

  1. A svájci vajkrémet készítsük el. A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS!!! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy kicsapódjon. Kb. 15 perc alatt eléri a megfelelő állagot. Ha van hőmérőnk, akkor 86 fokosnak kell lennie. Nekem nincs, de így is el lehet készíteni. A keveréknek csípősen melegnek, és jó szálpróbásnak kell lennie. Opálos színű, és teljesen felolvadt benne a porcukor.
  2. A robotgéppel a legnagyobb fokozaton kezdjük habosítani. Ez szép meló lesz, 10-15 perc. Krémesnek, nagyon fehérnek és csúcsosnak kell lennie a habnak.
  3. A vajat kockázzuk fel, fontos, hogy egyforma hőmérsékletű legyen a hab és a vaj, különben bajok lesznek. A robotgépet vegyük alacsony fokozatra, és adagonként adjuk hozzá a vaj kockákat.
  4. Az áfonyából, cukorból és citromléből készítsünk sűrű főzetet. Turmixoljuk le.
  5. 20 dkg svájci vajkrémhez 5 ek áfonya pürét adjunk, keverjük át jól, és már használhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Kíváncsiságból készítem a krémeket. A tortáktól már kissé ki vagyunk, a cupcakeknél pedig jóval kisebb mennyiséget készítek, így nem unjuk meg az egy ízvilágot.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...