Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cupcake vajkrém

Cupcake vajkrém
Cupcake vajkrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat kísérleteztem a muffin vajkrémmel, ami nem is volt olyan egyszerű. Végülis egy szakácskönyvben találtam rá erre a receptre, ami nagyban megkönnyítette a dolgomat.
Ez az adag kb. 12 muffinhoz elegendő.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenféle muffinhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük vele a gondosan átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot.
  2. Eltesszük a hűtőbe, 15-20 percet várunk, amíg megszilárdul.
  3. Tehetünk hozzá ételszínezéket, kakaót, stb.
  4. Kihűlt muffinokra tegyük, különben megolvad és szétfolyik. Tölthetjük habzsákba vagy villával, kenőkéssel adagolhatjuk a tetejére.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 52 756
elküldve: 4
receptkönyvben: 326
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
68 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

muffindíszítő vajkrém, muffin tetejére krém

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evvi
evvi Fri, 2012-10-12 16:07

Sziasztok,nem probaltam a receptet,de eltettem a receptkonyvbe.szerintem is a cukor mennyisega nagyon sok.en tudok egy nagyonfinom cupcake kremet az eredeti igy szol:10dk mascarpone,5dkvaj,10dk porcukor azert irtam,hogy eredeti mert en ez is nekem edes volt ugyhogy valtoztattam rajta :25dk mascarpone 10dk porcukor 10dk vaj.remelem izleni fog
Udv Evvi

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Mon, 2012-04-30 12:09

Elnézést, hogy én is csak kötetszem, de cupcake milyen kontextusban jelent magyarul tündértortát? Brit nyelvterületen valóban hívják fairy cake-nek is a cupkake-t, ami tényleg tündértortát jelent, de a cupcake magyar jelentése nem ez...

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Fri, 2011-11-11 09:24

És azért lepődök meg, mert eddig az összes barátomnak és a családnak is nagyon ízlett, tehát nem tudom, itt miért nem tetszik senkinek :(

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Mon, 2011-10-31 11:22

Nem lehet habosra keverni a margarint, ebben igazad van, ezt mindjárt kijavítom, viszont szerintem túl kevés porcukrot tettél bele, bár így látatlanban nem tudom. Sajnálom, hogy nem sikerült, nekem mindig jó lett.

Niggagirl
Niggagirl Mon, 2011-12-19 14:05

Bocs hogy beleszólok de szerintem félre értetted az előttem szólót:) Pont azt írta hogy neki túl édes lett. Nekem is nagyon soknak tűnik 2ek vajhoz és 3ek tejfölhöz 60dkg cukor. Végül is cukorból áll. Nem írtad el cukor mennyiségét?

anikusz
Anikusz / anikusz Sat, 2011-10-29 21:58

Na megcsináltam a krémet...Hááát....Én igazán bírom az édeset, sőt függő vagyok, de ez nekem ehetetlen, sajnos. Mondjuk gondoltam hogy kicsit cukros lesz a mennyiségekből adódva, de bíztam a tejfölben, ami sajnos nem enyhítette az édességet, hanem nagyon is kiérződött. Az elején meg nagyon szenvedtem, hogy mégis hogy lehet két ek. margarint habosra keverni, mert az tulajdonképpen csak bemaszatolta a tálat és ennyi. Azért kíváncsi vagyok másoknak hogy sikerül, mert nem tartom kizártnak hogy valakinek ízlik, én folytatom tovább a keresgélést:-( Azért köszi!

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-11-08 00:38

Kedves Anikusz!
Én is megcsináltan igaz csak kiváncsiságból, ehetetlen volt. Azt viszont meg én nem értem, hogy miért vajkérmnek van elnevezve amikor alig van benne vaj. Talán cream cheese, vaj, porcukor, kevés tej, és vanillia keveréknek jobb az íze. Sürített tejjel is próbálkozhatsz, még úgy is jobb. Jó szerencsét a keresgéléshez.
RAW

anikusz
Anikusz / anikusz Sat, 2011-10-29 17:00

Köszi a választ! Most olvastam a leírást, én is rengeteg cupcake krémet próbáltam már de valahogy egyik sem volt az igazi, most ezt is megpróbálom. Te milyen alapot szoktál csinálni? És még azt szeretném, hogy a margarint olvadt formában kell elkezdeni felhabosítani?Köszi

anikusz
Anikusz / anikusz Sat, 2011-10-29 09:07

Ebből hány muffint tudok megkenni körübelül? Te margarinnal is próbáltad már? Köszi

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Sat, 2011-10-29 09:22

Eddig csak margarinnal csináltam, és attól függ, hogy akarod megkenni. Ha csak egy vékony réteget akarsz a tetejére, akkor elég sokat, bár fogalmam sincs pontosan mennyit, tényleg vastagságtól függ, legalább 30-at biztosan. Ha viszont habzsákba töltöd, és körbenyomod, akkor kb 24 muffinra lesz elég. Ha mégis túl sok lesz, hűtőben 1-2 hétig el tudod tárolni, bár azt nem ajánlom, mert utána formálhatatlan lesz.

382
teavaj 250 g
porcukor 120 g
vaníliás cukor 1 csomag