Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás leveles falatok

Áfonyás leveles falatok
Áfonyás leveles falatok
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc, mert pillanatok alatt készül el, alig kell hozzá valami, nagyon egyszerű, viszont remek vendégváró, és a gyerkőcök is imádják:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd kettévágjuk, és kinyújtjuk.
  2. Vörösáfonya lekvárt - ami egy kicsit fanyar, ezáltal nagyon különleges ízt ad az egésznek - kenünk a kinyújtott lapra (nem érdemes sokat, mert kifolyik).
  3. Megszórjuk fahéjjal és mazsolával, ízlés szerint, és óvatosan feltekerjük.
  4. 1 cm-es szeleteket vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. Megkenjük a tetejét egész tojással, és magas hőfokon kb. 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 132
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szonja

Mióta szakács: 2014.08.25.
16 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes mazsolás-lekváros leveles, leveles tekercs, vörösáfonya lekváros leveles tekercsek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

360
leveles tészta 1 csomag
áfonyadzsem 2 ek
mazsola 8 dkg
fahéj 1 kávéskanál
tojás 1 db