Nosalty Logó

Abált császárhús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Abált császárhús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1038 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 260 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2031.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1334 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1038 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst hideg vízben átmossuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk.
  2. Egy lábasba tesszük a császárhúst, és felengedjük annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi. Két gerezd fokhagymát félbevágunk, majd a vöröshagymával együtt a lábasba tesszük.
  3. A szegfűborsot kés lapjával megroppantjuk, és a sóval együtt a húshoz adjuk.
  4. A lehető legkisebb lángon feltesszük abálódni 4-5 órára. Figyeljünk rá, mert a víznek nem szabad forrni (ha kell, pótoljuk a vizet).
  5. Akkor van kész, ha puha, mint a vaj.
  6. Kivesszük a vízből, egy deszkára tesszük, és kicsit meglapítjuk, hogy a felesleges víz kijöjjön.
  7. A maradék fokhagymát lereszeljük, kevés sóval elkeverjük, és alaposan bedörzsöljük vele a hús minden oldalát, majd a tetejét megszórjuk őrölt paprikával.
  8. Langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és megszilárduljon.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 26837
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádom. :) Otthon, anyu és apu sokszor készített abált császárszalonnát vagy császárhúst. Emlékszem azokra a hétvégi reggelikre, mikor anyuék korán felkeltek, és csináltak héjában sült krumplit, mert az abált szalonna azzal az igazi... Lilahagymával, paradicsommal, friss ropogós kenyérrel. Mire mi gyerekek is felébredtünk, már meg volt pakolva az asztal minden földi jóval... Kellene egy időgép! :D Párom szüleinél disznóvágáskor külön nekem is készítenek egy-két "kockát"... Hát nem szokták megérni, hogy esetleg bekerüljenek a fagyasztóba. :) Tegnap nagyon szép császárhúst találtam (alig az egy harmada volt zsír), ezért gondoltam ma elkészítem, és vasárnap olyan reggelit kerekítek, hogy csak na! :) Mivel eddig csak a fogyasztásában jeleskedtem, egy kis telefonos segítséget kértem anyutól. Ez itt az én variációm. Szegfűbors helyett persze a fekete szemes bors is tökéletes, és aki gondolja, elhagyhatja a vöröshagymát. Én két evőkanál sót tettem a vízbe (persze ez is változó, sok dologtól függ). Én amondó vagyok, inkább ici-picit legyen sós, mint sótlan. A végén még a fokhagymához rakott sóval tudunk ízesíteni, vagy ott el is hagyhatjuk. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szerintem még sosem ettem ilyet, de most szívesen megkóstolnám. Ági, azok a fények... csak ámulok... gyönyör?! Annyira ügyi vagy. :-) Sok puszi: Gabi

Ági78

:) De aranyos vagy! Köszönöm szépen! Én pedig szívesen küldenék Nektek kóstolót. :) Puszillak: Ági

Törölt felhasználó

Én sokszor ettem jó a fotó és a recept:-)) Mr Smith

Ági78

Kedves Mr Smith, köszönöm szépen, kedves vagy! Nem fogod elhinni, de épp pár perccel ezel?tt nézegettem újra a receptjeiteket! Legeltettem a szemem és úgy látszik, közben m?ködött a gondolatátvitel. :) Üdv: Ági

Torma

Hogy en ezt mennyire imádtam! En nem voltam olyan szerencsés, mint Te, hogy ilyen pazar reggelire ebresztettek, de orulok, hogy Neked ilyen jo emlekeid vannak gyerekkorból :) aranyos a story, a fotó az profi es a szalonna is biztos az! Jöhet a friss kovászos kenyered is! Puszi, T:)

Ági78

Ó, de kedves vagy, köszönöm szépen a dicséretet! Szívesen küldenék neked is bel?le. :) A kovászos kenyérre pedig már nagyon-nagyon készülök! Puszi: Ági

Csiki Piroska

Ez nagyon guszta, mi is szeretjük. Puszi Piroska

Ági78

:) Köszi! Aranyos vagy! Puszi: Ági

Törölt felhasználó

pont ma gondoltam, hogy vacsorara ezt fogom kesziteni es ime megvan a recept is..... en si nagyon szerettem, ha ezt a nagyim megcsinalta, paprika, paradicsom es friss kenyer..... jo volna neha, neha viszamenni a multba, amikor meg nem volt ennyi gond es rohanas..... koszonom szepen az otletett, megyek is megcsinalni ..... udv: Monika

Ági78

Szia Mónika! Örülök, hogy megtetszett! Remélem ízleni fog! :) Most már tényleg kell egy id?gép, nincs mese! Bár a szép emlékek is csodákra képesek... :) Üdv: Ági

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, csodás látvány, és milyen csodás íz!!! , -nyami, na ezért is hiányzik a saját vágású disznó! :_)) Éva-Anyóc-

Ági78

Szia Éva-Anyóca! :) Örülök, hogy tetszik! Igazából ez "bolti-vágású" volt, de nagyon szép és friss. Azért persze a házi húsnak nincs párja. :) Puszi: Ági

Éva-Anyóca

Kedves Ági! Ha jó, megbízható hentest?l és friss, szép húst kapsz, akkor az is tökéletesen megfelel?. :-)) A saját, az igen, mindig megtartja a saját különlegességét! :-)) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

A fiam nagy húsfaló,de nem adok neki párizsit,megy hasonló szenny ételeket...a minap vettem neki abált szalonnát a helyi hentesnél amire azt mondták,hogy saját készítés?...hát hogy is fogalmazzak...hal íz? volt!A kutyának meg acicának adtuk oda és megfogadtam: többet szalonnát sem veszek,mert annyira bepaprikázzák,hogy ne lásd milyen valójában és valahogy a fokhagyma is lemaradt róla!Már lassan ott tartunk,hogyha emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszert szeretnél bevinni a szervezetedbe,mindent meg kell tanulnod saját magadnak elkészíteni!A kenyeret már én sütöm amikor csak megtehetem,a tortákat nem veszem meg cukrászdában sem,mert borzasztó ízük van!Mindegy melyik híres neves cukiba tér be az ember...vaj helyett rákkelt? margarint használnak /és ez még a jobbik eset,mert annál silányabb min?ség? és összetev?j? élelmiszer hulladékokat használnak amiket olcsón betudnak szerezni../ Ezt a szalonnát ma elkészítem neki! köszönöm a receptet !

Ági78

Szia! Igen, sajnos sokfelé ez a helyzet. Nekünk nagy szerencsénk van, mert a lehet? legmegbízhatóbb helyr?l tudjuk beszerezni a húst (párom szüleit?l). :) Mondjuk most pont suta, hogy ezt írom, mert ez kivételesen bolti alapanyagból lett, de szerencsém volt. Sajnos én is jártam már úgy, hogy a csirkének az lett volna a legkisebb gondja, ha halszagú... :( Serpeny?st?l landolt a kukában. De hát ez van. Ha ez az ára, hogy kicsit többet kell lenni a konyhában, annyi baj legyen, de olyan étel kerüljön az asztalra, amit az ember jó szívvel tálal fel. Remélem ízleni fog nektek, f?leg a fiadnak! :) Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Én is imádom nagyon, nálunk nagymamám és anyukám is készítette. Régebben sokat csináltam de mostanában sajnos a silány alapanyagok elvették a kedvemet:( Ha esetleg tudna valaki Bp.-en olyan hentest ahol megbízható helyr?l származó húst árulnak, legyenszives és írja meg a címet.) Friss ropogós kenyérrel isteni:) Kedves Ági a kép tényleg perfect, biztos profi géppel dolgozol:) Üdv:Viki

Ági78

Szia Viki! Köszönöm szépen, aranyos vagy! :) A kép egy kis kompakt géppel készült, de még kezd? vagyok vele. :) Remélem mihamarabb találsz egy klassz hentest, mert az tényleg aranyat ér. Szép hétvégét! Üdv: Ági

pingvin12

Szia Viki! Hát most vettem hasalját. Én is pont ilyenre vágyom. A hentes pedig akiben én megbízom az VI. ker. Szondi utca és Rippl Rónai sarok. Itt én csak jó min?ségi és friss húsokat vettem. Nekem a teszt a sertés tarja szokott lenni, amit itt veszek az mindig szétomlik a szádban. Próbáld ki,feltéve,ha nem a város másik végében laksz. Üdv: Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.