15 órás burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
rántott ételek
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
167g burgonya96 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
213g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
395
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1275g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
2371
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
39.5g burgonya23 kcal
-
9.9g vaj71 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50.4g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
94
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 105.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
395
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 203.5 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3230.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 2398 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 634.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1710 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 1678 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
2371
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
94
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
250 g vaj
-
1 teáskanál só
-
15 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A krumplikat meghámozzuk, és a lehető legvékonyabbra szeleteljük/gyaluljuk. (Ikeás gyalun 1-es fokozaton.)
- Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és a sót, majd jó alaposan összekeverjük, hogy minden szelet kapjon a vajból.
- Egy hosszúkás kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, majd belerétegezzük a burgonyát. A tetejét lenyomkodjuk, és a formából kilógó sütőpapírral betakarjuk.
- 110 fokra előmelegített sütőben 3 órán át konfitáljuk. A sütési idő leteltét követően lesúlyozzuk, hogy jól összepréselődjenek a szeletek, miközben összedermednek.
- Hűtőben legalább 12 órát vagy egy egész éjszakát pihentetjük.
- A pihentetés után felszeleteljük a krumplit, és bő, forró (180°C) olajban aranybarnára sütjük.
- Nagy szemű sóval megszórva tálaljuk. Önmagában, falatkának vagy köretnek is eszméletlen finom.
- Sütés hőfoka: 110 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 33872
- Feltöltés dátuma: 2021. december 07.
Ajánló
Szilveszterre vagy bármilyen családi baráti összejövetelre tökéletes partifalat, melyet különféle feltétekkel is megbolondíthatunk. Remekül passzol hozzá a tejföl, lazac/kaviár, kapor és kapribogyó is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
416 recept
Ne tévesszen meg senkit a neve, nem 15 órán át kell vele foglalkozni, hanem maximum 15-20 percet! Kívül extra ropogós, belül szaftos és puha, szinte már krémes. Ez a rétegezett sült burgonya most a legújabb őrület, mi totálisan rákattantunk. Ilyet még tuti nem ettetek, eszméletlen finom, és minden várakozást megér. Azért 15 órás, mert 3 órát konfitáljuk, majd legalább 12 két órát hagyjuk hűtőben, hogy pályafutását végül bő olajban fejezze be, amelyben gyönyörű aranybarnára sütjük.