r
Nosalty Logó

15 órás burgonya

Gerzsenyi Flóra
15 órás burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

395
Kalória
2.9g
Fehérje
21.9g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
105.8g
Víz
89.6g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2371 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 395 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.5 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3230.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    2398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    634.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2371 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és a lehető legvékonyabbra szeleteljük/gyaluljuk. (Ikeás gyalun 1-es fokozaton.)
  2. Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és a sót, majd jó alaposan összekeverjük, hogy minden szelet kapjon a vajból.
  3. Egy hosszúkás kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, majd belerétegezzük a burgonyát. A tetejét lenyomkodjuk, és a formából kilógó sütőpapírral betakarjuk.
  4. 110 fokra előmelegített sütőben 3 órán át konfitáljuk. A sütési idő leteltét követően lesúlyozzuk, hogy jól összepréselődjenek a szeletek, miközben összedermednek.
  5. Hűtőben legalább 12 órát vagy egy egész éjszakát pihentetjük.
  6. A pihentetés után felszeleteljük a krumplit, és bő, forró (180°C) olajban aranybarnára sütjük.
  7. Nagy szemű sóval megszórva tálaljuk. Önmagában, falatkának vagy köretnek is eszméletlen finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 720 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ne tévesszen meg senkit a neve, nem 15 órán át kell vele foglalkozni, hanem maximum 15-20 percet! Kívül extra ropogós, belül szaftos és puha, szinte már krémes. Ez a rétegezett sült burgonya most a legújabb őrület, mi totálisan rákattantunk. Ilyet még tuti nem ettetek, eszméletlen finom, és minden várakozást megér. Azért 15 órás, mert 3 órát konfitáljuk, majd legalább 12 két órát hagyjuk hűtőben, hogy pályafutását végül bő olajban fejezze be, amelyben gyönyörű aranybarnára sütjük.

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...