Vöröshagymapucolás? Ezzel a trükkel sima ügy

Vöröshagymával dolgozni macerás az elejétől a végéig. Már a pucolás sem egyszerű, aztán pedig jön a sírás... Most az előbbire találtunk egy szuper trükköt, amivel megkönnyítheted a saját dolgod.

A vöröshagyma önmagában ugyan kevéssé csábító, rengeteg ételnek ő adja meg az alapját, egyszerűen olyan plusz ízt ad, amit mással nem lehet pótolni. Ugyanakkor dolgozni vele, hát, nem a legegyszerűbb. Az egy dolog, hogy megríkat – bár, ha ismered a megfelelő hagymavágási technikát, elkerülheted ezt -, nehéz felvágni, de már a vöröshagyma megpucolása is egy rémálom. Most egy olyan trükköt találtunk, ami ezt a folyamatot könnyíti meg.

Vöröshagymapucolás? Ezzel a trükkel sima ügy

Kate Ramos food stylist osztotta meg Instagram oldalán azt a videót, amiben bemutatja, hogyan lehet könnyedén megszabadítani a héjától a hagymát.

Egy éles konyhakéssel vágd át a hagyma tetejét és alját is, úgy, hogy a külső réteget átvágd, de ne le teljesen.

Ezután fogd meg őket, és egyszerűen húzd le a hagyma külső rétegét. Miután mindkét oldalon megtetted ezt, a maradék héj szuperkönnyen leválik majd a hagymáról.

Egyetlen hátránya a trükknek, hogy mivel levágod a hagyma alját, így biztosan könnyezni fogsz tőle, ugyanis ekkor lép működésbe a hagyma önvédelmi mechanizmusa. A másik lábjegyzet, hogy ne dobd ki a lehámozott hagymakalpagokat, hanem tedd félre vagy be a mélyhűtőbe, és használd fel legközelebb, amikor alaplevet készítesz!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Továbbo okos konyhai praktikákat leshetsz el:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...